LETALO IN HOTEL

NORMANDIJA IN BRETANIJA

ODHOD NORMANDIJA IN BRETANIJA: 19.09.2017 in 28.10.2017

CENA NORMANDIJA IN BRETANIJA:
pri udeležbi najmanj 45 oseb – 469 EUR
pri udeležbi najmanj 35 oseb – 529 EUR
aktualno

1. dan: LJUBLJANA–REIMS
Zbirališče potnikov na spodnjem parkirišču Hale Tivoli in odhod avtobusa ob 5.00. Vožnja skozi karavanški predor, preko Avstrije in Nemčije do Francije. Po večernem prihodu v Reims, nastanitev v hotelu. Večerja po želji (doplačilo), prenočevanje.

2. dan: REIMS–ROUEN–FÉCAMP–ÉTRETAT–LE HAVRE / zajtrk
Zajtrk. Vožnja z avtobusom proti prestolnici Normandije, mestu Rouen, rojstnemu kraju pisatelja Gustava Flauberta in mestu, čigar zgodovina je bila povezana tudi z Devico Orleansko, francosko narodno junakinjo, ki so jo zažgali na grmadi. Danes tam stoji njej posvečena cerkev. Ena najlepših mestnih zgradb pa je nedvomno katedrala Naša Gospa, ki je biser normanske gotike. Krajši sprehod po mestu. Nato vožnja proti Atlantski obali in postanek v Fécampu, mestu, znanem po benedektinskem likerju, ki ga izdelujejo menihi v tamkajšnjem samostanu. To je tudi romarsko mesto, znano po marmornatem tabernaklju. Od tam vožnja ob obali, znani po krednatih pečinah in mlečnatih valovih v Etretat, plažo obdano s pečinami. Krajši postanek. Nastanitev je predvidena v okolici Le Havra. Večerja po želji (doplačilo), prenočevanje.

NORMANDIJA IN BRETANIJA

3. dan: LE HAVRE–HONFLEUR–BAYEUX–PLAŽE IZKRCANJA–MONT SAINT–MICHEL / zajtrk, pokušnja kalvadosa
Zajtrk. Vožnja po znamenitem normandijskem mostu pri Le Havru in postanek v prikupnem Honfleurju za ogled cerkve Svete Katarine, ki je redek primer zahodnoevropske arhitekture, ki je v celoti zgrajena iz lesa. Vožnja mimo Trouvilla in Deauvilla v področje kalvadosa, kjer iz jabolk pridelujejo znamenito žganje. Postanek za ogled žganjarne in pokušnja. Nadaljevanje vožnje ob obali Côte Fleurie v Bayeux, kjer boste lahko občudovali izjemno zbirko tapiserij kraljice Matilde, na kateri je uprizorjenih osem prizorov iz bitke pri Hastingsu. Postanek na eni izmed plaž izkrcanja zavezniških sil. Od tu dalje proti Mont Saint–Michelu, samostanu na hribčku, ki je občasno del kopnega, občasno pa postane otoček. Nastanitev v hotelu v mestu ali širši okolici. Večerja po želji (doplačilo), prenočevanje.

4. dan: MONT SAINT−MICHEL–CANCALE–ST. MALO–CAEN / zajtrk
Zajtrk in ogled tega “čudeža zahodnega sveta”, kot pravijo otočku, na katerem se dviguje veličasten benediktinski samostan, ki ob oseki postane del kopne zemlje. Sprehod po dvignjeni cesti, ki povezuje otoček s kopnim ter prosto za individualen ogled. Proti poldnevu se boste podali v Bretanjo, pokrajino s svojevrstno kulturo, zgodovino in jezikom. Vožnja ob Smaragdni obali do Cancala, ki je center gojenja ostrig. V St. Malôju, kraju z dolgo in ponosno zgodovino trgovcev, pomorščakov in gusarjev, sprehod po mogočnem obzidju. V popoldanskih urah vožnja proti Caenu, ki je bil zgodovinski sedež Viljema Osvajalca in njegove žene kraljice Matilde. Večerja po želji (doplačilo), prenočevanje.

5. dan: CAEN–LIVAROT–PARIZ / zajtrk, pokušnja sirov
Zajtrk in možnost obiska spominskega muzeja – Mémorial de Caen, ki je posvečen miru in zgodovini 20. st. Prikazuje 2. sv. vojno, izkrcanje zavezniških sil na normandijski obali, hladno vojno, gradnjo miru … (doplačilo). Proti poldnevu se boste podali nazaj proti Parizu in na poti naredili krajši postanek v kraju Livarot za pokušnjo sirov in ogled sirarne. Vožnja do Pariza, nastanitev v hotelu. Večerja po želji (doplačilo), prenočevanje.

6. dan: PARIZ–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Odhod avtobusa v dopoldanskih urah in vožnja proti domu po isti poti kot ob prihodu, mimo Strasbourga, po Nemčiji in Avstriji proti Sloveniji s krajšimi postanki. Prihod v Ljubljano je predviden v nočnih urah.

VRHUNCI POTOVANJA: Rouen, prestolnica Normandije – Mont Saint Michel, čudež zahodnega sveta – dežela sira camembert in jabolčnega žganja kalvados – šarmantni St. Malô

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu
  • vse cestne pristojbine in parkirnine
  • 5 prenočevanj z zajtrki v hotelih 2*/3* v dvoposteljnih sobah
  • pokušnja kalvadosa
  • pokušnja normandijskih sirov
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV

Neobvezna doplačila

(vodniku na poti)

  • vstopnine pribl. 50 EUR

Informacije: www.zniders-turizem.com
Kontakt:  info@zniders-turizem.com
Telefon: 00 386 2 231 00 70, 00 386 2 231 00 71

HOTEL MANGART BOVEC

hotel

HOTEL ALP BOVEC

ALP Logo

ZASTAVLJALNICA ŽNIDER`S

Posojila

VREME

Povezave

ljxbyzzuixbngqpq
evrografis  
pivarna-logo-highQ

zdrava_zabava

voiceofunderground1

Miki Muster