Anglija in Wales


ODHOD ANGLIJA IN WALES: 11.08., 22.09., 27.10.2017

CENA ANGLIJA IN WALES:
695 € min. 45 potnikov

aktualno

1. DAN nočna vožnja
SLOVENIJA - NEMČIJA

Zbor potnikov na odhodnem mestu in vožnja z vmesnimi postanki čez Avstrijo in Nemčijo.

2. DAN nočitev
NEMČIJA - FRANCIJA - LONDON

Vožnja v Francijo, v pristaniško mesto Calais, kjer se bomo vkrcali na trajekt, ki nas bo čez Rokavski preliv odpeljal na Otok. Nato bomo nadaljevali z vožnjo skozi tipično angleško pokrajino, mimo prostranih polj in tipičnih angleških hiš v London. Deponiranje prtljage v hotelu in ogled Londona peš in s podzemno železnico. Trg Trafalgar, St. James park in palača, Clarence House, Buckinghamska palača, White Hall, Downing Street 10 - domovanje angleškega predsednika in Covent Garden so znamenitosti na "londonski peš poti". Povratek v hotel in namestitev.

3. DAN zajtrk, nočitev
LONDON - STONEHENGE - SALISBURY - CARDIFF

Avtobusna vožnja preko slikovite pokrajine angleškega jugozahoda v Avebury nad salysburyjsko nižino, kjer vas bo prevzela skrivnostnost tamkajšnjih kamnov. Stonehenge je kamniti velikan iz neolitika in bronaste dobe. Po ogledu nadaljevanje potovanja v gregorijansko mesto Bath, s svojo okolico eden najlepših krajev Anglije in znano zaradi vročih vrelcev, rimskih kopeli in veličastne opatije iz 15. stol. Ogled rimskih term im mestnega jedra s trgom aristokracije. Nadaljevanje vožnje v Cardiff, kulturnemu središču Valižanov in glavnem mestu Walesa. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. DAN zajtrk, nočitev
CARDIFF - ST. DAVIS - ABERYSTWITH

Po zajtrku bo sledil panoramski ogled mesta z avtobusom: Mestna hiša, pokrita tržnica, arkade, Univerza... Nato si bomo vzeli nekaj časa za samostojna raziskovanja in kosilo, nato pa bomo nadaljevali v St. Davis, ki je dobilo ime po zavetniku Walesa. Krajši postanek za sprehod po mestecu in nadaljevanje vožnje do obmorskega univerzitetnega središča Aberyswith med hribi in peščenimi plažami. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5. DAN zajtrk, nočitev
ABERYSTWITH - CAERNARFON - SNOWDONIA - CONWY

Vožnja v nacionalni park Snowdonia, ki je ime dobil po valižanskem imenu za visok vrh Snow Don. Prihod do gradu Caernarfon, kjer ustoličijo prestolonaslednika, ki dobi naziv »Prince of Wales«. Večina skrilastih streh Walesa je nastala z njihovim trudom. Popoldne bomo obiskali otok Anglesey, ki slovi po kraju z enim najdaljših imen na svetu in pomembnem neolitskem najdišču. Dan bomo končali v mestu Conwy, obdano z obzidjem nam pričara pravi srednjeveški značaj. Po končanih ogledih nastanitev v hotelu in nočitev.

6. DAN zajtrk, nočitev
CONWY - CHESTER - LIVERPOOL

Vožnja v Chester, eno najstarejših mest v Angliji, kjer so srednjeveške ulice imenovane »rows«. Postanek za sprehod po mestu in nadaljevanje vožnje v Liverpool. Vožnja do hotela in nastanitev.

7. DAN zajtrk, nočitev
LIVERPOOL

Po zajtrku si bomo od zunaj ogledali dvorano sv. Jurija, ki velja za eno najimenitnejših neoklasičnih stavb na svetu Sprehod skozi mesto bomo začeli ob pomolu, kjer se nahajajo tri veličastne zgradbe s skupnim imenom Three Graces, zgrajene so bile kot razpoznavni simbol trgovske moči mesta. V stavbi trajektnega terminala je The Beatles Story, v katerem sta na ogled dve razstavi, glavni muzej pa je v bližnjem Albertovem doku, kjer je na ogled največja stalna razstava posvečena Beatlom. Albertov dok je na seznamu Unescove kulturne dediščine in je danes ena največjih znamenitosti Liverpoola. Nekaj prostega časa, v katerem si boste lahko ogledali Muzej suženjstva, Liverpool je veljal za enega glavnih pristanišč trgovanja s sužnji. Prenočevanje in nočitev.

8. DAN zajtrk, nočitev
CANTERBURRY - DOVER - SLOVENIJA

Po zajtrku si bomo od zunaj ogledali dvorano sv. Jurija, ki velja za eno najimenitnejših neoklasičnih stavb na svetu.
ANGLIJA IN WALES

CENA ANGLIJA IN WALES VKLJUČUJE: avtobusne prevoze po programu, vožnja s trajektom čez Rokavski preliv, nočitve z zajtrki v hotelih 3* po programu, slovesnko spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 70 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 188 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: arheološki park Stonehenge 13.50 GBP, grad Caernarfon 6GBP, Muzej Beatlov 15 GBP, morebitne dodatne vstopnine.

Informacije: www.zniders-turizem.com
Kontakt:  info@zniders-turizem.com
Telefon: 00 386 2 231 00 70, 00 386 2 231 00 71

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Oglejte si tudi tole!

Goli otok
Že od 72 na osebo
Slovenska Plaža
Že od 188 € na osebo
Hotel Delfin 2*
Že od 34 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem