Praga


ODHOD ZLATA PRAGA: 12. avgust 2017

CENA ZLATA PRAGA:
199 EUR pri najmanj 40 potnikih

225 EUR pri najmanj 30 potnikih

aktualno

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 3. uri (min. 6 potnikov). Pobiranje potnikov proti Šentilju, vožnja v Avstrijo mimo Gradca proti Dunaju. Nadaljevanje proti Češki. Prestop meje pri Znojmu, vožnja preko Jihlave in predvidoma v opoldanskem času prihod v PRAGO. Prvi panoramski ogled mesta: Višegrad, Vaclavske Namesti, železniška postaja, opera ... Nato peš do STAROMESTSKIH NAMESTI in do znamenite Orlojske ure. Pozno popoldne nastanitev v hotelu. Krajši počitek in osvežitev. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vzpon na Hradčane: ogled knjižnice v samostanu Strahov, nato obisk Loreta z znamenitim “praškim zlatom”. Sledi obisk grajskega kompleksa, ki ga je oblikoval arhitekt Jože Plečnik: sprehod po notranjih dvoriščih do stolnice Sv. Vida, Kraljeve palače … Sledi nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje Hradčanov, prisostvovanje opoldanski menjavi straže ali ogled stalne razstave o zgodovini gradu, bazilike sv. Jurija, Zlate uličke … (doplačilo). Sestop do reke Vltave in prečkanje znamenitega KARLOVEGA MOSTU. Še sprehod do židovske četrti za zunanji ogled. Prosto za kosilo, nakup spominka, samostojno odkrivanje mesta … Krajši počitek in osvežitev v hotelu. Po želji vrnitev v mestno jedro na večerjo v eno izmed znanih praških pivnic.

3. dan: Zajtrk. Odhod iz Prage in vožnja proti vzhodu do mesta KUTNA HORA, nekoč bogatega rudarskega mesta s kovnico denarja, danes pa zaradi izjemno bogate kulturne dediščine na seznam UNESCA. Sprehod skozi staro jedro in ogled gotske cerkve sv. Barbare. Sledi vožnja do SEDLECA in ogled znamenite kostnice v tamkajšnji cerkvi. Odhod proti domu preko Jihlave in Dunaja. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

 Praga

CENA VKLJUČUJE:2 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, 1 x večerja v hotelu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za Loreto, Strahovsko knjižnico, cerkev sv. Barbare in kostnico v Sedlecu.

POPUSTI: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 40 EUR (ob prijavi), za večerjo v eni znanih čeških pivnic (vključen aperitiv in vrček piva) = cca. 23 EUR.

Informacije: www.zniders-turizem.com
Kontakt:  info@zniders-turizem.com

Telefon: 00 386 2 231 00 70, 00 386 2 231 00 71

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Oglejte si tudi tole!

Goli otok
Že od 72 na osebo
Slovenska Plaža
Že od 188 € na osebo
Hotel Delfin 2*
Že od 34 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem