Predbožični Zagreb

Zagreb, Hrvaška


Datum Predbožični Zagreb: sobota, 7., 14. in 21. december 2019

Odhod avtobusa:

08.00  uri  - TC CITY Maribor
08.30 uri - NOVO ODHODNO MESTO IZ PTUJA (bencinski servis Mol zraven OBI-ja)

 

Vožnja proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer prestopimo mejo. Nadaljevanje poti do hrvaške prestolnice Zagreb, ki jo uvrščamo med najlepša in najbolj slikovita mesta v Srednji Evropi, predvsem pa v adventnem času.  Najprej bomo mesto spoznali na  panoramski  vožnji po Slavonski aveniji,  mimo stavbe hrvaške RTV, dvorane Vatroslava Lisinskega, športne dvorane Dražena Petroviča, muzeja Mimara, Hrvaškega narodnega gledališča, Meštrovičevega paviljona do centra mesta. Nato si bomo v  spremstvu lokalnega vodnika ogledali glavne mestne znamenitosti:  neogotsko katedralo na Kaptolu, živahno mestno tržnico Dolac, preko Tkalčičeve ulice na slikoviti Gornji Grad : od Krvavega  mostu in Kamnitih vrat, Markovega  trga s cerkvico sv. Marka, Banskimi dvori  in saborom, mimo mestne hiše  do stolpa Lotrščak.  Po grajskem griču se bomo spustili  na  Trg Bana Jelačića.

Sledil bo prosti čas za samostojno raziskovanje. Številne stojnice  na Trgu bana Jelaćiča, v parkih Zrinski in  Strossmayer,   na Cvetnem  trgu  in še na mnogih ulicah  bodo ponujale božična darila, pecivo, pisane okraske in spominke, ki jih izdelujejo rokodelci iz Zagreba in okolice.  Na Trgu kralja Tomislava vas bo očaralo veliko drsališče. Uživali boste  v skoraj pozabljenih zagrebških kulinaričnih specialitetah ali se ogreli s skodelico kuhanega vina in vroče čokolade. Brez zagrebške rezine skoraj ne smete preživeti obiska Zagreba.  Prav tako bo zanimiv sprehod po Ilici in sosednjih ulicah,  kjer mnoge trgovine vabijo po nakupih.  Na številnih odrih  nastopajo  glasbeniki, plesalci in skupaj s tisočerimi lučkami pričarajo praznično razpoloženje. Pozno popoldne odhod proti Sloveniji in vožnja proti Mariboru, kamor prispemo okoli 20.00 ure.

PROGRAM PREDBOŽIČNI ZAGREB VELJA KOT KONČNO OBVESTILO!

Potovalni dokumenti: Za potovanje je potreben potni list ali osebna izkaznica!


Cena vključuje

avtobusni prevoz  na dani relaciji, oglede zunanjosti po programu, nezgodno zavarovanje potnikov, turistično vodenje in organizacijo izleta.

 

Od 19,90 € / osebo
Storitev: Prevoz
Število dni: 1 dan
Termin: 7.12., 14.12. in 21.12.2019

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Hotel Alp in rafting
Že od 46€ na osebo
Že od 49 € na osebo
ANDALUZIJA
Že od 690 € na osebo
ŠTIRI EVROPSKE PRESTOLNICE
Že od 245 € na osebo
BENETKE IN BENEŠKA LAGUNA
Že od 140 € na osebo
BERNINA EKSPRESS
Že od 289 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem