LETALO IN HOTEL

ŠKOTSKA IN IRSKA

ODHODI ŠKOTSKA IN IRSKA 2017

ŠKOTSKA IN IRSKA
 19.08.2017, 11 dni
1399 EUR

1. DAN večerja, nočitev
LJUBLJANA – MANCHESTER – GLASGOW

Iz Ljubljane bomo poleteli v Manchester od koder se bomo napotili proti Glasgowu. Po pristanku avtobusna vožnja po slikoviti pokrajini do Glasgowa, ki si ga bomo ogledali kot prvo škotsko mesto. Ogledali si bomo enega najlepših mest viktorijanskega obdobja. Še posebej zanimiva je katedrala iz 12. stoletja, ena izmed najlepših južno – škotskih cerkva. Pozen večerni prihod v hotel, kjer se bomo po večerji udobno namestili.

2. DAN zajtrk, večerja, nočitev
GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – OBAN (Fort William)

Odpotovali bomo proti severu in najprej spoznali jezero Loch Lomond, zaščiteno območje, kjer sprostitev iščejo številni domačini. Nadaljevanje potovanja do Inveraraya, slikovitega mesteca s črno – belimi hišami iz 18. stoletja. Ogled tamkajšnjega gradu, ki so mu stoletja vladali vladarji klana Campbell. Vožnja v Oban ali Fort Wiliam. Nastanitev v hotelu. Zagotovo se bo po večerji prilegel sprehod po umirjeni pokrajini.

3. DAN zajtrk, nočitev
FORT WILLIAM – LOCH NESS – INVERNESS (AVIEMORE)

Vožnja do jezera Loch Ness, svetovno znanega po pošasti Nessie. Ogledali si bomo zelo zanimiv Visitor center, kje bomo izvedeli veliko informacij o pošasti. Nato se bomo zapeljali do romantičnih ruševin dvorca Urquhart, ki je bil nekoč največji na škotskem. Po ogledu se bomo zapeljali do prestolnice Škotskega višavja mesta Inverness. V bližini mesta leži Culloden Moor, prizorišče bitke, v kateri so Angleži porazili princa Charlesa. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve. Nastanili se bomo v okolici.

4. DAN zajtrk, nočitev
INVERNESS (AVIEMORE) – PITLOCHRY – EDINBURGH

Vožnja proti Pitlochryu, kjer si bomo na poti ob reki Spey ogledali eno od destilarn viskija. Dobre volje boste pot nadaljevali do bližnjega gradu Scone, ki ga obkroža veliki park in kjer so kronali škotske kralje na Kamnu usode. Po ogledu bomo nadaljevali v škotsko prestolnico Edinburgh. Ob prihodu panoramski ogled znamenitosti in nastanitev v hotelu v okolici.

ŠKOTSKA IN IRSKA

5. DAN zajtrk, nočitev
EDINBURGH

Podrobnejši ogled Edinburgha, katerega največja znamenitost je čudovit grad, ki ga letno obišče več kot milijon ljudi. Ta velika graščina je vidna iz vsakega kotička v Edinburghu. Ogled gradu in drugih mestnih znamenitosti: Royal Mile, Holyrood, kraljeva palača, katedrala St. Giles, parlament, George Square, stara univerza… Nekaj časa bomo imeli za sprehod po znameniti Princes Street, eni najlepših ulic v Evropi, ki je hkrati tudi glavna ulica v Edinburghu.

6. DAN zajtrk, večerja, nočitev
EDINBURGH – STRANRAER – BELFAST

Odhod iz Edinburgha. Vožnja do pristanišča Stranraer, kjer se boste vkrcali na trajekt in v dobrih treh urah prispeli na Irsko. Nadaljevanje potovanja v Belfast, glavno mesto Severne Irske. Panoramski ogled znamenitosti Belfasta in Titanik četrti. Vožnja proti Dublinu. Nastanitev in večerja v hotelu v okolici.

7. DAN zajtrk, nočitev
DUBLIN – GALWAY

Po zajtrku se bomo napotili čez osrednjo Irsko do živahnega Galwaya, kjer se bomo sprehodili po mestu, nato se bomo napotili do področja, kjer nam bodo sapo vzeli Moherski klifi, ki se strmo dvigajo nad Atlantikom. Očarani nad naravo se bomo namestili v hotelu.

8. DAN zajtrk, nočitev
ADARE – DINGLE

Zapustili bomo območje najdaljše irske reke Shanon, se zapeljali skozi najlepšo irsko vasico Adare, z očarljivo lego in s slamo krito arhitekturo. Sledi vožnja proti za mnoge najlepšemu polotoku Dingel, kjer se boste seznanili s “krompirjevo lakoto«. Po panoramski vožnji po obalnem predelu, kjer so posneli film Ryan’s daughter še postanek v kraju Dingel, ki je hkrati tudi najzahodneje ležeči kraj v Evropi. Znamenitost kraja je Fungie, popularen delfin. Vožnja do hotela v okolici.

ŠKOTSKA IN IRSKA

9. DAN zajtrk, nočna vožnja
CARLOW – GLENDALOUGH – DUBLIN

Vožnja v Glendalough v pogorje Wicklow, kjer so po vsej pokrajini raztresene vasice in mesteca, tako značilna za podeželsko Irsko. Življenje poteka tukaj lahkotno… Slikovita hribovita pokrajina je bila prizorišče mnogih filmov o Irski. Popoldan prihod v Dublin, nastanitev v hotelu in raziskovanje najbolj živahnega mestnega predela – Temple Bara, z številnimi bari, pubi, restavracijami. Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness.

10. DAN zajtrk, nočitev
DUBLIN – MANCHESTER
Ogledali si boste Trinity College (Kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu – Book of Kells (knjiga iz Kellsa). Rokopis v samostanski latinščini je prava zakladnica domišljije, humorja in opazovanja narave. Nadaljevanje sprehoda mimo najlepšega parka St. Stephens Green do katedrale sv. Patrika. Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Po ogledih vožnja s trajektom v Holyhead. Po izkrcanju vožnja do prenočišča v Manchestru.

11.DAN 
MANCHESTER – SLOVENIJA
Po zajtrku polet v Ljubljano.

CENA ŠKOTSKA IN IRSKA: 1.399 € min. 40 potnikov

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 30 potnikov) 70 €, (min. 20 potnikov) 140 €.

POMEMBNO: triposteljne sobe na vprašanje – v večini primerov so dvoposteljne z dodatnim ležiščem. Zaporedje programa se lahko spremeni. Polet je lahko iz katerega od bližnjih letališč. Doplačilo za transfer na letališče je 30-50€.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, deset nočitev z zajtrki v hotelih 2/3*, tri večerje, avtobusne prevoze, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, stroške spremstva in organizacije potovanja.

POPUSTI: Otroci 2 – 12 let na dodatnem ležišču: -15%

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 39 € na noč.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: dodatni izleti ali večerne prireditve: vstopnine po izbiri skupaj pribl 110 €, Trinity College, Book of Kells, ogled in degustacija piva s spremstvom vodnika, ogled in degustacija Jameson 15 €, obisk destilerije 8GBP, vstopnine po izbiri 5 – 15 €.

Informacije: www.zniders-turizem.com
Kontakt:  info@zniders-turizem.com
Telefon: 00 386 2 231 00 70, 00 386 2 231 00 71

HOTEL MANGART BOVEC

hotel

HOTEL ALP BOVEC

ALP Logo

ZASTAVLJALNICA ŽNIDER`S

Posojila

VREME

Povezave

ljxbyzzuixbngqpq
evrografis  
pivarna-logo-highQ

zdrava_zabava

voiceofunderground1

Miki Muster