24. – 26. 04. 2015

1. DAN: MARIBOR – SARAJEVO

ODHOD AVTOBUSA ob 01.00 uri izpred vašega zbornega mesta v MARIBORU ter prijetna vožnja v smeri Zagreba, Slavonskega Broda mimo Zenice do SARAJEVA. Sledi krožni ogled mesta s čudovito arhitekturo vzhoda in zahoda, kjer so še vedno prisotne posledice vojne: BAŠČARŠIJA, GAZI HUSREV-BEGOVA DŽAMIJA, MESTNA HIŠA, PRINCIPOV MOST, TIPIČNO TURŠKO HIŠO “SVRZINO KUČO “… prav tako se bomo podali na ogled »vojnega Sarajeva«, si ogledali znan podzemni tunel, ki je potekal pod letališčem in je bil edini izhod iz obkoljenega mesta, frontno linijo, alejo ostrostrelcev, židovsko pokopališče, stadion Koševo… Namestitev v hotel ***, večerja in nočitev.

2.DAN: SARAJEVO – VIŠEGRAD – ŠARGANSKA OSMICA-DRVENGRAD– ZLATIBOR

Po zajtrku vožnja po slikoviti divjini planine Romanija do Andrićevega mesta VIŠEGRAD na reki Drini. Kdo ne pozna znanega dela Ive Andriča »Na Drini čuprija« ali »Most na Drini«? Več kot 500 let star kamniti most je še vedno eden od simbolov mesta in ogled ANDRIĆ GRADA. Nadaljevanje poti proti meji v Srbijo do kraja MOKRA GORA, kjer se bomo podali na vožnjo po eni od najbolj zanimivih muzejskih železnic v Evropi – ŠARGANSKI OSMICI. Na 15 km dolgi progi nas čaka kar 22 predorov in več kot 5 mostov ter čudovita pokrajina s terasami, kjer je proga speljana po neobičajni poti in napravi 8 (osmico). Poseben pečat je Mokri gori pustil EMIR KUSTURICA , ki je tukaj snemal film »Život je čudo«. Z izgradnjo ETNO VASI »DRVENGRAD « je postal tukajšnji prebivalec. Mi se kot obiskovalci sprehodimo po vasi. Vožnja na planino ZLATIBOR, v znano turistično središče z istim imenom. Nastanitev , »SRPSKO VEČE« z živo glasbo in tradicionalno srbsko hrano, nočitev.

Višegrad

Višegrad

3. DAN: ZLATIBOR – UŽICE – KADINJAČA – SLOVENIJA

Po zajtrku obisk tržnice, prosto za nakupe značilnih spominkov in dobrot: pleteni izdelki iz Sirogojna, sir kajmak, zlatiborski pršut… Od tu se bomo spustili v dolino Djetinje do Užic ter dalje čez Kadinjačo, kjer je dal Tito postaviti enega od monumentalnih spomenikov NOB v slavo padlim borcem »radničkega bataljona«, ki je 1941. leta branil svobodno ozemlje Užiške republike. Postanek pri spomeniku. Sledi prijetna vožnja po dolini reke Drine proti Zvorniku, kjer bomo prečkali mejo in po Bosni ter Hrvaški nadaljevali proti domu. Prihod v Maribor v poznih nočnih urah.

[do action=”teaser-dolg” id=”sr3″/]

V CENO JE VKLJUČENO :

* avtobusni prevoz na dani relaciji,cestnine, takse in pristojbine *

* 1 x polpenzion – večerja ob glasbi *

* 1 x nočitev z zajtrkom *

* »srpsko veče« ob glasbi *

* lokalno vodenje v Sarajevu, Višegradu in Drvengradu*

* vstopnine v Sarajevu – Sarajevski tunel *

* vožnja s Čirom

* ter vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov in organizacija potovanja *