Spoštovani potniki


Turistična agencija Žnider´s pozorno spremlja situacijo vezano na širitev novega koronavirusa (Covid-19).

Virus močno vpliva na potovanja in počitniške načrte povsod po svetu. Skupaj smo se znašli v situaciji, ki je ni bilo moč predvideti.  Situacija s COVID-19 pa se dnevno spreminja. Temu primerno sprejemamo tudi odločitve glede sprememb naših programov.

Aktualne informacije glede vplačanih aranžmajev:

 1. Kaj lahko naredim, če imam pri Turistični agenciji Žnider´s vplačan aranžma in je organizator potovanja drugo podjetje?
  Za vse aranžmaje, kjer nastopamo kot posrednik velja, da vas bomo sproti obveščali o njihovem statusu. Nekateri organizatorji turističnih storitev v EU in izven (hotelirji, organizatorji potovanj, ladjarji, letalski prevozniki idr.) so že uvedli izdajo vrednostnic (dobroimetja), ki omogočajo brezplačno spremembo termina ali zamenjavo aranžmaja za drug ranžma. Glede na to da je Agencija Žnider´s v tem primeru zgolj posrednik nakupa v navedenih primerih veljajo izključno splošni pogoji in navodila drugega organizatorja. To pomeni, da smo vaš vplačan znesek že nakazali drugemu organizatorju in da je od njih odvisno ali bodo vplačan znesek vrnili, izdali dobroimetje ali omogočili preusmeritev na drug Za aktualne informacije glede vašega aranžmaja nas prosim kontaktirajte na Info@zniders-turizem.com.
 2. Kaj lahko naredim, če imam pri Turistični agenciji Žnider´s vplačan aranžma in je Turistična agencija Žnider´s organizator potovanja?
  V kolikor želite, lahko aranžma že sedaj prestavite. Prejeli boste vrednostnico (dobroimetje), ki jo lahko izkoristite za katerikoli aranžma katerega organizator bo Turistična agencija Žnider´s do 31.12.2021.
  Rezerviran aranžma lahko tudi odpoveste. Odpoved mora biti podana v pisni obliki. Vašo odpoved bomo obravnavali v skladu s splošnih pogoji Turistične agencije Žnider´s. To pomeni,   da zadržimo delež po odpovedni lestvici, strošek prijavnine, strošek zavarovanja, ter vse ostale morebitne stroške vizumov in podobno. Za razliko pa vam bomo prav tako izdali vrednostnico (dobroimetje) z veljavnostjo koriščenja do 31. 12. 2021.
  Svetujemo vam, da z odpovedjo aranžmaja počakate, ter se tako izognete stroškom odpovedi. Morda se bodo razmere do vašega odhoda že umirile in se boste vplačanega potovanja lahko nemoteno udeležili. Če pa je vaša odločitev dokončna in želite svoje potovanje preusmeriti ali odpovedati, nam to sporočite na e-poštni naslov info@zniders-turizem.com.
 3. Kaj lahko naredim z letalsko vozovnico, ki je bila zaradi epidemije preklicana, ter let odpovedan?
  Tako kot pri vseh ostalih plačanih aranžmajih, bomo tudi v teh primerih skrbno preverili stanje in možnosti glede zamenjave ali dobroimetja vaše kupljene vozovnice, v kolikor bo to prevoznik omogočil. Za vse podrobnosti in nadaljnje informacije, nas kontaktirate na info@znider-turizem.com.
 4. Ali zavarovanje odpovedi krije tudi strah pred potovanjem zaradi koronavirusa?
  Nobeno zavarovanje ne krije možnosti odpovedi aranžmaja s povračilom kupnine zaradi strahu pred koronavirusom. Prav tako zavarovanje ne krije povračila stroškov v primeru odpovedi potovanja zaradi okužbe s SARS-CoV-2.

Vaša Turistična agencija Žnider´s