ODHOD:  29. september | 5 dni | letalobon40-1-01

1. dan: Zbor potnikov na letališču v Ljubljani in jutranjih oz. dopoldanski čarterski polet v Keflavik na Islandiji. Avtobusna vožnja po polotoku Reykjanes do HAFNIRJA, manjše ribiške skupnosti, in do stika evrazijske in severnoameriške tektonske plošče na konca polotoka. Sprehod po »mostu« dveh kontinentov. Vožnja v REYKJAVIK, nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Po zajtrku celodnevni izlet po t.i. »Zlatem trikotniku«: narodni park THINGVELLIR, kjer je leta 930 v času sicer fevdalne Evrope začel delovati prvi islandski parlament. Nato do termalnih vrelcev GEYSIR, po katerih so vsi gejzirji dobili ime, in gejzirja STROKKUR, ki izbruhne vsakih nekaj minut. Še ogled slapa GULLFOSS, po mnenju mnogih najlepšega na otoku, ogled cerkve Skalholt in sprehod po mestecu Hveraterdi. Vrnitev v Reykjavik in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled REYKJAVIKA, najsevernejše prestolnice na svetu, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), po želji obisk muzeja skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Popoldne možnost izleta v MODRO LAGUNO in kopanje v geotermalni vodi ali odprava z ladjo na opazovanje kitov. Zvečer možnost organizirane večerje v znameniti restavraciji Perlan, brez dvoma eni najboljših gurmanskih restavracij na svetu. Nočitev v hotelu.

Reykjavik

Reykjavik

4. dan: Po zajtrku celodnevni izlet na južno obalo. Postanek v slikoviti vasici EYRARBAKKI z mnogimi starimi lesenimi hišami. Nadaljevanje po islandskem podeželju do slapa SELJALANDSFOSS, ki se spušča 60 m globoko, nato še do največjega slapu SKÓGAFOSS. Vožnja do vulkanske peščene plaže s črnim peskom REYNISFJARA, ki je znana po določenih vrstah ptic, ter do naravnega okna DYRHOLAEY. Še postanek v vasici VIK, vrnitev v Reykjavik in nočitev.

5. dan: Po zajtrku prosto za samostojne oglede in nakupe. Transfer na letališče in polet v Ljubljano. Večerni pristanek na Brniku. Po želji še transfer proti Mariboru.

CENA: 965 EUR pri najmanj 40 potnikih

Islandija

Islandija

CENA VKLJUČUJE: čarterski polet na relaciji Ljubljana–Keflavik–Ljubljana, vse letališke pristojbine, 4 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelu***, vse avtobusne prevoze in oglede po programu na Islandiji, slovensko vodenje in organizacijo.

OPOMBE: Pridržujemo si pravico do obrnjenega ali delno prerazporejena programa, če bi temu narekovale spremembe v voznem redu letalskega prevoznika. Za oktobrski odhod datum čarterskega poleta še ni bil potrjen, zato se v tej zvezi lahko spremeni dan odhoda, kar lahko vpliva na prerazporeditev programa.

Informacije: www.zniders-turizem.com
Kontakt:  info@zniders-turizem.com
Telefon: 00 386 2 231 00 70, 00 386 2 231 00 71