JUŽNA IRSKA MALO DRUGAČE – 7 dni

Raziščite južno Irsko na malce drugačen način, v manjših skupinah in z lokalnim vodnikom.

Vodene ture ob naslednjih terminih v: 15.5., 19.6., 17.7., 14.8., 18.9. 2015

Irska

Irska

Galway | Corcomroe Abbey | Ballyvaughan

Zbirno mesto prvega dne našega potovanja po Irskem se prične v Dublinu in nadaljuje proti bohemskem mestu Galway. Po tem, ko se spoznate s šoferjem/vodnikom in ostalimi popotniki, se odpravite proti jugu v fascinantno področje Burren. Obiskali boste opatijo Corcomroe iz 12. stoletja, zgrajene iz apnenca, znane tudi kot »Cerkev rodovitnega kamna«. Nočitev v tradicionalni vasici Ballyvaughan.

2. DAN

Burren | grobnica Poulnabrone Dolmen | Moherski klifi |vožnja s kajakom vzdolž klifov | Lahinch

Drugi dan bo namenjen raziskovanju notranjosti pokrajine Burren. Dopoldan si boste ogledali megalitske grobnice »Dolmen at Poulnabrone«, ki velja za zadnji kraj počitka lokalnega poglavarja ali druida. Tukaj boste lahko naredili edinstvene fotografije. Vodnik vam bo na tem pohodu skozi Burren razložil vse o flori in favni, ki je značilna samo za to področje Irske. Sledil bo višek ture – vožnja s kajakom ob obali Moherskih klifov (odvisno od vremenskih razmer). V kolikor vam to ne bo dopuščalo, se boste sprehodili po vrhovih klifov, kar je nekaj izjemnega. Nadaljevanje poti proti mestu Lahinch, »glavnemu mestu deskarjev«, kjer boste tudi prenočili.

3. DAN

Plavanje z delfinom Fungi | kolesarjenje do Slea Head (polotok Dingle) | ježa na konju po polotoku Dingle | obisk žganjarne Dingle | plaža Inch

To jutro boste imeli možnost izpolniti si največjo željo: plavati z znanim delfinom Fungi, ki je pred leti našel zatočišče v Dinglu. Kasneje sledi krožna vožnja po znani »Slea Head«. Lahko pa boste uživali v lepoti polotoka Dingle na hrbtu konjev. Sledila bo okrepčitev v žganjarni »Dingle«, kjer vam bodo razkrili skrivnosti izdelave viskija ter se boste seveda lahko okrepčali s šilcem ali dvema.

Slovo iz žganjarne je vedno težko, a na vas čakajo novi izzivi! Ustavili se boste na plaži Inch, kjer se boste lahko sprehodili na tej čudoviti »zlati obali«. Naša naslednji postanek bo v kraju Cahersiveen v grofiji Kerry.

4. DAN

Tečaj deskanja v Lahinchu | skoki s skal v Kilkea | gostilna South Pole Inn | Dingle

Zjutraj se odpravite proti plaži v kraju Lahinch, kjer se boste lahko naučili nekaj osnov deskanja. Kraj je idealen za deskanje. Avanturisti se lahko preskusite v novi športni veščini »coasteering« – gre za skoke s strmih skal v morje v kraju Kilkea. Nato se zapeljete do pristanišča in izkrcate v kraju Terbert. Zelo lačni se boste napotili proti gostilni » The South Pole Inn«, kjer si boste lahko privoščili zaslužen vrček piva in nekaj odlične gostilniške hrane. Prenočili boste v prečudovitem mestu Dingle.

5. DAN

Portmagee | Skellig Michael | grofija Kerry | Kenmare

Po okrepčilnem zajtrku boste nadaljevali pot po svetovno znani grofiji Kerry in se ustavili v pristanišču Portmagee. Čakal vas bo trajekt do Skellig Michael-a, ki velja za enega izmed svetih krajev Irske. Tukaj vas bo pričakal nenavaden samostan, zgrajen iz kamnitih plošč, ki spominjajo na obliko čebeljih košev. Pred stoletji so tja poslali menihe, kjer so si kratili čas s pisanjem manuskriptov in molitvijo. Če vam vreme ne bo dopuščalo, da bi se peljali s trajektom, se boste napotili do narodnega parka Killarney, kjer se boste vozili po enih najlepših dolin Irske do vrzeli Dunloe. Sledi nočitev v živahnem mestu Kenmare.

6. DAN

Castletownbare | kolesarjenje po otoku Bare | Glengarriff | nočna vožnja s kajakom po Baltimore-u

Po zajtrku se boste peljali proti ribiški vasici Castletownbare, kjer izgleda, kot da se je čas ustavil. Napotili se boste na trajekt na otok Bare, manjši poseljeni otok, oddaljen od celine le 20 minut vožnje. Privoščite si lahko vožnjo s kolesom po otoku in se z drugim trajektom vrnete na celino. Po kosilu v Glengarriff-u, glavnem mestu polotoka Beara, se boste zapeljali do mesteca Baltimore in se nastanili v sobah. Sledi še vrhunec tega dne – nočna vožnja s kajakom po zalivu Baltimore. Le-ta se vam bo vtisnil v nepozaben spomin.

7. DAN

Baltimore – Dublin

Vaša avantura se počasi izteka. Pred vami je še pot do Dublina in nato proti domu.

[do action=”teaser-dolg” id=”vb1″]Cena: 1.099 € / osebi[/do]

Cena vključuje:

– angleško govoreči šofer, ki je hkrati tudi vodič,

– vse transferje vseh 7 dni,

– 6 nočitev v tipičnih irskih penzionih (B&B) v dvoposteljnih sobah,

– 6 irskih zajtrkov,

– ogled Dublina,

– oglede po programi ter

– prevoz iz Dublina do Galwaya.

Doplačila:

– letalski prevoz – povratna letalska karta do Dublina že od 170 € / osebi,

– kosila in večerje,

– nočitev v Dublinu – že od 75 € / dvoposteljno sobo (samo nočitev),

– enoposteljna soba – 25€ / dan.