ODHOD: 25. april | 9 dni | letalobon100-1-01

1. dan: Zgoden nočni oz. jutranji odhod avtobusa iz Maribora. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane in transfer na letališče v Benetke. Polet z družbo KLM v Amsterdam ob 06.30. nato ob 09.50 nadaljevalni polet proti Združenim državam Amerike. Obroki na letalu. Pristanek v SAN FRANCISCU ob 11.45 po lokalnem času. Po mejnih formalnostih vožnja v mestu ter ogledi: most GOLDEN GATE, mestni park Golden Gate, mestno jedro z mestno hišo, sodiščem, gledališčem, kitajska četrt, moderna poslovna četrt s transameriško piramido in sprehod ob obali po znanem turističnem pomolu Fisherman’s Wharf. Nočitev v hotelu.

Golden gate

Golden gate

2. dan: Po zajtrku možnost izleta na bližnji otok ALCATRAZ oz. prosto za samostojne oglede (možnost obiska katerega izmed muzejev) ter čas za nakupe in oglede v mestnem jedru. Ob lepem vremenu še vzpon na katero izmed razglednih točk (Twin Peaks ali pd.) v mestu. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Vožnja proti goram Sierre Nevade v nacionalni park SEQUOIA, znan po mogočnih drevesih. Vstop v park in obisk informacijskega centra. Krožna vožnja po cesti Generals Highway in ogled največjih dreves na svetu. Postanek pri drevesu General Sherman (83,80 m). Nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku vstop v nacionalni park DEATH VALLEY (Dolina smrti). Postanek pri peščeni sipini in obisk centra za obiskovalce Furnace Creek. Nadaljevanje vzdolž slane planote in vožnja do najnižje točke (Badwater), ki leži 82 m pod morsko gladino. Odhod iz parka, prehod v Nevado in vožnja proti LAS VEGASU. Panoramska vožnja po Stripu, glavnem bulevarju z razkošnimi igralniškimi hoteli.  Nočitev.

5. dan: Zajtrk. Prost dan v Las Vegasu oz. ob doplačilu celodnevni izlet ob GRAND CANYON, eno od 10 naravnih čudes sveta. Izlet vključuje avtobusni prevoz, postanek ob znamenitem jezu Hoover Dam, vstopnino v indijanski rezervat Hualapai, vožnjo s panoramskimi postanki z lokalnim avtobusom do kanjona. Možnost sprehoda po znamenitem Skywalku. Večerna vrnitev v Las Vegas in nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku prost dopoldan v Las Vegasu, nato prestop nazaj v Kalifornijo in vožnja preko puščave Mojave. Postanek za ogled »mesta duhov« CALICO, nekdanje rudarske naselbine, ki je muzej »divjega zahoda«. Zvečer prihod v Los Angeles. Nočitev v hotelu.

7. dan: Zajtrk. Nato celodnevni ogled znamenitosti Los Angelesa. Vožnja v središče mesta: mestna hiša, sodišče, opera, koncertna dvorana Walta Disneya, znameniti Pueblo in Olvera street … Popoldanska panoramska vožnja skozi četrt BEVERLY HILLS, nato v predel HOLLYWOOD do ulice Hollywood Boulevard. Sprehod po znameniti Promenadi slavnih (»Walk of Fame«) in občudovanje zvezd znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe. (možnost obiska zabaviščnega parka Universal Studios, po dogovoru). Nočitev v hotelu.

8. dan: Po zajtrku še vožnja v letoviški predel SANTA MONICA. Sprehod po osrednji ulici in nekaj prostega časa ob obali na znamenitem pomolu. Nato transfer na letališče. Polet letala družbe KLM ob 13.45. Obroki na letalu. Nočni polet proti Amsterdamu.

9. dan: Pristanek v Amsterdamu ob 09.05 po lokalnem času. Ob 11.35 polet proti Benetkam, pristanek ob 13.15. Sledi organiziran prevoz v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora.

CENA: 2.150 EUR pri najmanj 12 potnikih

           2.290 EUR pri najmanj 8 potnikih

 

Las Vegas

Las Vegas

CENA VKLJUČUJE: letalske polete Benetke–Amsterdam-San Francisco ter Los Angeles–Amsterdam-Benetke, vse letališke takse v višini cca. 420 EUR, vse transferje in prevoze z najetim kombijem po Kaliforniji in Nevadi kot v programu, vse oglede po programu, 7 x nočitev z zajtrkom v 1/2 sobah v hotelih ali motelih***, povratni  transfer iz Maribora do letališča Benetke, strošek registracije/avtorizacije vstopa v ZDA (ESTA), odličnega slovenskega vodnika, celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: za »mesto duhov« Calico, za nac. park Death Valley in Sequoia.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 330 EUR/osebo za 7 nočitev, za ogled filmskih studiev Universal v Los Angelesu = cca. 95 USD, za celodnevni izlet iz Las Vegasa v Grand Canyon = 120 EUR/osebo ob plačilu vnaprej v agenciji oz. 150 USD na licu mesta (izlet vključuje prevoz, postanek pri jezu Hoover Dam, vstopnino v indijanski rezervat in prevoz z lokalnim avtobusom za dostop do kanjona, slovensko vodenje), za sprehod po Skywalku cca. 35 USD, za izlet z ladjo na otok Alcatraz = 40 EUR (obvezna rezervacija ob prijavi v agenciji), za pričakovane napitnine 30 USD/osebo.

MOŽNI POPUSTI: pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC = –70 EUR/osebo, pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = –100 EUR/osebo. Večina sob v hotelih v ZDA ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata.

OPOMBE: V ZDA zajtrk ne sodi nujno k uslugam hotela. Zajtrki bodo prilagojeni možnostim. Če hotel ne nudi zajtrka, bo ta organiziran v bližini. Vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja. Turistična agencija na podlagi podatkov iz potnega lista uredi obvezno predhodno registracijo za vstop v ZDA.

Informacije: www.zniders-turizem.com
Kontakt:  info@zniders-turizem.com
Telefon: 00 386 2 231 00 70, 00 386 2 231 00 71