ODHOD: 24. april | 8 dni | letalobon70-1-01

1. dan: Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani (možnost organiziranega transferja iz Maribora). Polet letala družbe Turkish Airlines ob 17:45 proti Istanbulu. Sledi nadaljevalni polet proti Šanghaju. Obroki na letalu, nočni polet.

2. dan: Pristanek na letališču v ŠANGHAJU ob 15.50 po lokalnem času. Po ureditvi carinskih formalnosti ogled mesta v turističnem predelu Bund. Večerja. Možnost ogleda predstave kitajskega akrobatskega cirkusa. Nočitev v hotelu.

Šangaj

Šangaj

3. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov: vrtovi Yu, stari del mesta, ogled templja Žadastega Bude in nato še manufakture svile. Zvečer večerja v lokalni restavraciji, nato transfer na železniško postajo in vkrcanje na vlak. Nastanitev v kupejih 1. razreda in nočna vožnja proti Xianu.

4. dan: Jutranji prihod v XIAN. Najprej transfer v hotel za zgodnejše kosilo in krajšo osvežitev, nato pa v mestu ogled Pagode divje gosi ter velikega obzidja. Obisk muzeja province in velike mošeje. Popoldan še sprehod po tržnici in nekaj prostega časa. Večerja v restavraciji. Večerna možnost ogleda predstave s plesi dinastije Tang. Nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Vožnja v okolico in ogled znamenite GLINENE ARMADE, fascinantnega odkritja, grobnice kitajskega cesarja. Popoldne še nekaj časa v mestnem jedru. Večerja v restavraciji in  nato transfer do železniške postaje in vkrcanje na vlak. Nastanitev v kupejih 1. razreda in nočna vožnja proti Pekingu.

6. dan: Transfer do hotela, kjer bomo imeli zajtrk. Sledi ogled največjega trga na svetu, Tian Anmen, Trg nebeškega miru, kjer so se odvijala pomembna poglavja modernejše kitajske zgodovine. Sledi ogled Prepovedanega mesta – cesarske palače dinastij Ming in Qing, ki predstavlja ogromen kompleks več zgradb s preko 9000 sobanami. Za konec še ogled mestnega simbola – Nebeškega templja, ki so ga zgradili v času dinastije Ming in ga odlikuje prekrasna arhitektura. Sledi večerja v nacionalni restavraciji.

7. dan: Zajtrk. Celodnevni izlet do VELIKEGA KITAJSKEGA ZIDU, ki so ga začeli graditi že v 3. stoletju pr. n. š., in je predstavljal preko 5000 km dolg utrjen obrambni sistem. Po vzponu na zid in ogledu se bomo zapeljali do Svete ceste. Povratek v Peking, postanek v Olimpijski vasi (stadion Ptičje gnezdo). Večerja v restavraciji in nato transfer na letališče.

8. dan: ob 00.10 polet proti Evropi. Pristanek v Istanbulu ob 05.20. Ob 08.50 še nadaljevalni polet proti Zagrebu, s pristankom ob 10.05. Zaključek potovanja in še možnost organiziranega transferja v Slovenijo.

CENA: 1.690 EUR pri najmanj 20 potnikih

            1.790 EUR pri najmanj 15 potnikih

Kitajski zid

Kitajski zid

CENA VKLJUČUJE: letalske polete na relaciji Ljubljana–Istanbul–Šanghaj ter Peking–Istanbul–Zagreb, vse letališke takse v višini cca. 420 EUR,  3 x nočitev z zajtrkom v hotelih****, 2 x nočitev na vlaku – spalniku v 1. razredu (4 osebe v kupeju), vse obroke po programu (dnevno kosilo ali večerja), vse avtobusne prevoze na Kitajskem po programu, stroške urejanja kitajskega vizuma v višini 60 EUR, vse oglede, lokalnega vodnika, kjer je potreben, slovenskega vodnika ves čas potovanja in organizacijo.

Vključene vse vstopnine  po programu.

OPOMBA: vsak potnik mora ob prijavi oddati čitljivo in čisto kopijo potnega lista (dobro vidna mora biti tudi fotografija) zaradi ureditve vizuma. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od dneva odhoda.

Informacije: www.zniders-turizem.com
Kontakt:  info@zniders-turizem.com
Telefon: 00 386 2 231 00 70, 00 386 2 231 00 71