Dežela vitezov bon20-1-01

Od 26.12.  do 02.01.2016

Odhodno letališče: Ljubljana

 7 x nočitev z zajtrkom

že od 449 po osebi

Pokličite nas na telefon 02 231 00 71

1.DAN SLOVENIJA – MALTA nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet na otok Malta v Sredozemskem morju, kjer se križajo poti proti Jadranskemu in Tirenskemu morju, pa v severno Afriko in naprej proti Španiji ali Grčiji. Zaradi lege je bila Malta vedno zanimiva za pomorščake, vojake, križarje… Po pristanku bo organiziran prevoz do hotela in nočitev.

2.DAN LA VALLETTA zajtrk, nočitev
Po zajtrku bo organiziran ogled glavnega mesta Vallette, v spremstvu lokalnega in slovenskega vodnika se bomo sprehodili skozi slikovite ulice. Obiskali bomo bogato baročno okrašeno katedralo sv. Janeza, ki se ponaša s sliko Caravaggia, vrtove Baracca na vrhu obzidja, s katerim je obdano mesto in s katerega se ponuja lep razgled na Veliko pristanišče…Popoldne bomo imeli čas za samostojna raziskovanja, kosilo ali nakupe. Pozno popoldne povratek v hotel in nočitev.

3.DAN MALTA (MOSTA, MDINA, RABAT, VAS TA’QALI) zajtrk, nočitev
Ves dan bo namenjen samostojnim dejavnostim in raziskovanju . Po želji ob doplačilu predlagamo celodnevni izlet po otoku, oglede bomo začeli v mestu Mosta, kjer si bomo ogledali veličastno katedralo, ki se ponaša s tretjo največjo kupolo na svetu. Nato bomo nadaljevali v Mdino, staro prestolnico Malte, imenovano tudi mesto tišine. Po mestu se bomo sprehodili v spremstvu lokalnega in slovenskega vodnika, ki nam bosta predstavila zanimive zgodbe iz preteklosti in nas peljala skozi skrivnostne prehode malih ulic vse do utrdbe, s katere se nam bo odprl lep pogled na celoten otok. V vasici Ta’Qali bomo obiskali rokodelske delavnice keriamike, stekla in filigranskih izdelkov, kjer bo tudi možnost nakupa. V bližnjem Rabatu pa bomo obiskali podzemne katakombe sv. Pavla. Zadnji ogled na poti bo botanični vrt San Anton, v sklopu katere se nahaja tudi predsedniška palača.

4 .DAN MALTA (GOZO) zajtrk, nočitev
Ves dan bo namenjen samostojnim dejavnostim in raziskovanju . Po želji ob doplačilu predlagamo celodnevni izlet na otok Gozo, ki je eden izmed dveh naseljenih otokov v malteškem arhipelagu. Po zajtrku se bomo zapeljali do trajekta, s katerim se bomo zapeljali na Gozo. Otok slovi po slikoviti pokrajini in nenavadno velikem številu cerkva. Po pristanku si bomo z avtobusom ogledali največje znamenitosti, glavno mesto Victoria in trdnjava, zaliv Xlendi, malo vasico z mogočnimi klifi in kristalno čisto vodo, viseče okno v Dweriji, …prosto za kosilo. V popoldanskem času bomo obiskali še tempelj Ggantija, ki velja za eno najstarejših zgradb na svetu. Otok Gozo je znan po lokalnih izdelkih iz volne in čipke, medu in sirih, bomo obiskali še tipične stojnice, kjer bomo te izdelke lahko tudi kupili. Povratek s trajektom, vožnja do hotela.

5.DAN MALTA (TREKKING) zajtrk, nočitev
Ves dan bo namenjen samostojnim dejavnostim in raziskovanju . Po želji ob doplačilu predlagamo pohodniški izlet po Malti. 12 – kilometrsko pohodniško pot bomo začeli pri mestu Dingli na južni del obale z visokimi klifi in številnimi malimi rodovitnimi polji, ki se spuščajo proti morju. Ta del velja za najbolj rodoviten predel otoka. Pot nas bo vodila skozi mirno podeželje Malte in ves čas nas bo spremljala divja malteška vegetacija.

6. DAN MALTA (KRIŽARJENJE) zajtrk, nočitev
Ves dan bo namenjen samostojnim dejavnostim in raziskovanju . Po želji ob doplačilu predlagamo poldnevni izlet v Marsaxlokk in Tri mesta. Začeli bomo z ogledom Modre jame, če bodo vremenske razmere dopuščale se bomo s čolnom zapeljali do jame (za vožnjo s čolnom je doplačilo na licu mesta). Nadaljevali bomo proti zalivu Marsaxlokk, poznanem ribiškem naselju, kjer bomo videli številne pisane ribiške čolne in se sprehodili ob morju. Prosto bo za slastno ribje kosilo. Sledila bo še pokušina tipičnih malteških vin v bližnji kleti. Po ležernem dopoldnevu bomo popoldne obiskali še tri stara utrjena mesta: Senglea, Cospicua in Vittoriosa, ki so vsaka zase kot miniaturna Valetta. Stare kamnite hiše, obzidja in ulice s hišami, ki jih krasijo trkala z morskimi motivi nas bodo očarala.Nato se bomo vrnili v hotel, kjer se bodo začele priprave na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje na Malti poteka na ulicah mesta Valletta ob živi glasbi na ulicah in trgih.
Povratek v hotel in prosto popoldne.

7. DAN MALTA (MARSAXLOKK IN TRI MESTA) zajtrk, nočitev
Po poznem zajtrku bo čas namenjen počitku in sprehodom, po želji ob doplačilu predlagamo vožnjo z ladjo po Velikem pristanišču , ki traja približno dve uri. V starem letališču se bomo vkrcali na ladjo in se odpravili na plovbo po naravnih pristaniščih Slieme in Valette. Pluli bomo med trdnjavo in dokih Valette, labirintih zaliva in po pristanišču , od koder je lep razgled na glavno mesto Malte. Povratek v hotel.

8.DAN MALTA – SLOVENIJA zajtrk
Zadnji dan bo prost za zadnje nakupe in raziskovanja. Sledil bo avtobusni prevoz na letališče in polet V Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana-Malta-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, sedem nočitev z zajtrkom v izbranem hotelu, prevoz letališče-hotel-letališče na Malti, izlet v Valletto, spremstvo slovenskega vodnika, stroške organizacije potovanja

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba v hotelu 3* 188€, enoposteljna soba v hotelu 4* 240€, paket sedmih večerij v hotelu 3* 138€, paket sedmih večerij v hotelu 4* 138€, paket fakultativnih izletov 154€ , izlet na otok Gozo 57€, izlet v Mosto, Mdino, Rabat 35€, pohodniški izlet 16€, vožnja z ladjico 22€, izlet v Marsaxlokk in tri mesta 24€

DOPLAČILA PO ŽELJI NA POTI: izlet z ladjico 22€

OBVEZNO DOPLAČILO ZA SILVESTRSKO VEČERJO :
v hotelu 3* 56€
E.leclerc ugodnost velja v vseh terminih za to namestitev, če želite drug termin    Graphic1  
in izdelali vam bomo ponudbo po vaši meri.

Valletta

POSEBNA UGODNOST

Ob nakupu vašega letovanja v vrednosti nad 800€ vam turistična agencija Žnider´s podari
VREDNOSTNI BON V ZNESKU 40€
za namestitev v hotelu Mangart v Bovcu.

MOŽNOST OBROČNEGA PLAČILA OD 2 DO 12 OBROKOV

Ponudbe veljajo do zapolnitve prostih mest oz. konca veljavnosti kataloga. Splošni pogoji potovanj so
sestavni del pogodbe o potovanju in so na voljo v vseh poslovanicah turistične agencije Žnider’s.