ODHOD: 27. april | 5 dni | letalo

1. dan: Jutranji avtobusni transfer iz Ljubljane ob 03.30. Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora in transfer do letališča na Dunaju. Ob 10.35 polet proti Malti, pristanek ob 12.45. Po carinskih formalnosti sledi poldnevni izlet po otoku. Najprej vožnja na južno obalo do MODRE JAME, nato obisk neolitskega svetišča HAGAR QIM, ki predstavlja skrivnostno kulturo smrti in večne plodnosti. V novem mestu RABAT obisk katakomb svetega Pavla. Namestitev v hotelu predvidoma v obalnem predelu ST. JULIAN’S/SLIEMA.  Večerna možnost sprehoda po mestu ali po 3 km dolgi obalni promenadi Sliema Creek, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk in celodnevni izlet. Vožnja v malteško prestolnico LA VALLETTA. Panoramski ogled in sprehod mimo palač do vrtov Barraca s pogledom na največje naravno pristanišče na svetu. Ogled katedrale sv. Janeza in obisk multivizijske predstave MALTA EXPERIENCE. Popoldan vožnja do starodavne malteške prestolnice MDINE s čudovitim razgledom po otoku. Sledi postanek v bližnjih delavnicah malteških domačih obrti; opazovanje pihanja in oblikovanja stekla, izdelovanje izdelkov iz srebra in zlata … Možnost nakupa spominkov. Za konec pa še postanek v MOSTI. Ogled mogočne cerkve s tretjo največjo kupolo na svetu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku izlet na OTOK GOZO. Avtobusna vožnja ob severni obali, mimo Bugibbe, ob zalivu sv. Pavla, vzdolž plaže Mellieha Bay, ene najlepših na otoku. Po polurni plovbi s trajektom iz Cirkewwe pristanek na Kalypsinem otoku. Obisk votline nimfe Kalypso, ki se nahaja nad čudovito plažo Ramlo Bay. Nato do otoške prestolnice VIKTORIJE. Po slikovitih uličicah sprehod do utrdbe Citadela za razgled po otoku. Sprehod mimo bazilike  sv. Jurija in čas za kosilo. V popoldanskem času obisk romarske cerkve TA’PINU, nato še ogled naravnih znamenitosti: gobje skale FUNGUS in MODREGA OKNA. Popoldanska vrnitev s trajektom v hotel na Malto. Zvečer možnost obiska folklornega programa z večerjo v lokalni restavraciji. Nočitev.

4. dan: Zajtrk. Prost dan za samostojne oglede in nakupe. S pomočjo našega vodnika pa tudi možnost obiska Marina parka (predstava z delfini …) in tudi možnost organiziranega atraktivnega izleta z ladjico okoli zalivov La Vallette. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Zajtrk. Prosto dopoldne za zadnje nakupe oz. tudi ogled še kakšnega muzeja v La Valletti. Sledi transfer na letališče in polet iz Malte predvidoma ob 15.40 s pristankom na Dunaju ob 17.55. Še avtobusni transfer v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane, kamor bomo prišli v večernih urah.

 

CENA: 590 EUR pri najmanj 40 potnikih

              635 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** z namestitvijo v sobah 1/2 TWC, letalsko vozovnico na relaciji Dunaj–Malta–Dunaj, avtobusni transfer iz Ljubljane do letališča Dunaj in nazaj, vse transferje in prevoze na Malti, ogled Vallette in krožni ogledi po Malti kot v programu, celodnevni izlet na otok Gozo, lokalnega vodnika, kjer je potreben, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: katedrala v Valletti, multivizija Malta Experience, katakombe sv. Pavla, neolitski Hagar Qim.

MOŽNA DOPLAČILA:
– za sobo 1/1  = 80 EUR,
– po želji za dodatne izlete ali oglede (za obisk Marina Parka, za izlet za ladjico, za večerjo s folklornim programom …).

Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih!