AKTIVNI ODDIH NA BOVŠKEM 4 DNI

Slovenija


AKTIVNI ODDIH NA BOVŠKEM

12. 08 – 15. 08. 2021 (4 dni)

IZKORISTI TURISTIČNI VOUCHER

 

1. dan: SLAP PERIČNIK –  KRANJSKA GORA – IZVIR SAVE DOLINKE –  PLANICA – TRBIŽ – KLUŽE – BOVEC

Odhod avtobusa ob 7. uri iz Maribora. Vožnja v smeri Celja, Kranja in Jesenic do Mojstrane. Vožnja po znani ledeniški dolini Vrata. Krajši pohod do slapu Peričnik, ki je z 52 metri eden višjih slapov v Sloveniji. Opazovali bomo krasne vrhove Julijskih Alp. Nadaljujemo do Kranjske Gore. Sprehod po starem trškem delu in postanek za okrepčilo. Sledi vožnja do krajinskega parka Zelenci, kjer si bomo ogledali izvir Save Dolinke. Nadaljujemo  do Planice. Postanek pri Nordijskem centru. Po želji vožnja s sedežnico do vrha letalnice. Nadaljevanje vožnje do mejnega prehoda Rateče in nadalje do Trbiža, poznanega nakupovalnega središča. Čas za nakupe na tržnici, kjer prodajajo številne usnjene in druge izdelke. Po gorski cesti nadaljujemo čez prelaz Predel. Med potjo se nam bo odprl lep pogled na Staro Fužino in Predelsko jezero.  Vožnja do Loga pod Mangartom. Ogledali si bomo staro pokopališče s prve svetovne vojne in se seznanili s soško fronto.  Po ogledih vožnja do Bovca, namestitev v hotelu Alp v središču Bovca. Večerja in nočitev.

 

2. dan: BOVEC – VOŽNJA Z GONDOLO NA KANIN – POHOD PO KANINU – BOVEC

Po zajtrku se bomo po želji (doplačilo) povzeli na Kanin. 40 minutna vožnja z gondolo nas bo popeljala na 2300 metrov nadmorske višine. Nato se bomo peš povzpeli do Prestreljeniškega okna  (hoje približno 2 uri v obe smeri), ki je izjemna naravna znamenitost, nastala na slovensko-italijanski meji s preperevanjem skalnega oboka v gori Prestreljenik (2499 m). Tako pravijo geologi, legenda pa pripoveduje nekoliko drugače: Sveta Marija in Hudič sta se odpravljala proti Sveti gori. Hudič je ubral pot, ki se mu je zdela krajša. Stavila sta, kdo bo prvi na cilju. Hudič je na Kaninu naletel na previsoko steno Prestreljenika. Silovito je treščil vanjo in v steni naredil ogromno luknjo nato pa nadaljeval pot čez Stol, Mijo in Matajur. Ko je prispel na cilj, je bila Marija že zdavnaj tam. Vrnitev nazaj na izhodišče. Popoldan vožnja do slapa Boka, najbolj vodnatega slapa v Sloveniji. Večerja in nočitev v hotelu.

 

3. dan: BOVEC – RAFTING NA SOČI – BOVEC

Po zajtrku se bomo po želji (doplačilo) podali na rafting na reko Sočo. Spust po dolini reke Soče je resnično nekaj posebnega.  Rafting je primeren za vse generacije. Ob adrenalinu nam reka Soča ponuja neokrnjeno naravo in enkratno doživetje. Oblekli se bomo v nepropustno obleko, prisluhnili navodilom izkušenih inštruktorjev, nato pa zamahnili vesla in se podali po Soči. Polni novega adrenalina in dogodivščin se bomo po končanem raftingu nadaljevali z avtobusom do ledeniške doline Trenta. Čarobna dolina Trenta ponuja mirna in nepozabna doživetja v neokrnjeni naravi, umiri duha današnjega vrtoglavega tempa življenja, poživi telo, sprosti energijo in smelost ter poteši radovednost. Odstira skupne korenine našega bivanja in preteklosti ter na novo odkriva vedrino življenja v vseh štirih letnih časih – v neponovljivi podobi vsakega posebej. Stavbna dediščina v dolini je značilno razpoznavna. Že na prvi pogled se bovška hiša razlikuje od bohinjske, čeprav sta obe zgrajeni v alpskem slogu. V Trenti, Soči in Lepeni je ohranjenih kar nekaj hiš, ki imajo visoko vrednost stavbne kulturne dediščine. Poleg omenjenih treh vasi so v dolini še zaselki in samotne kmetije. Ustavili se bomo v informacijskem središču Triglavskega narodnega parka Dom Trenta, kjer si bomo ogledali multivizijsko predstavitev Triglavskega narodnega parka in razstavo o živi in neživi naravi, kulturni krajini in vlogi človeka v tem okolju. V Trentarskem muzeju pa bomo prisluhnili predstavitvi etnološke dediščine ter kulturnega in zgodovinskega izročila Trente. Po ogledih vrnitev nazaj v hotel. Večerja in nočitev v hotelu.

 

 4. dan: BOVEC – KOBARID –NOVA GORICA – VIPAVA – MARIBOR

Po zajtrku nas bo vodila pot naprej po Soški dolini do Kobarida. Povzpeli se bomo do kostnice sv. Antona, kjer je pokopališče italijanskih vojakov s soške fronte. Ogled spomenika in cerkve. Pričakal nas bo lep razgled na pogorje Krna in osrednji del Soške doline. Mimo Tolmina nas bo pot peljala do središča Severne Primorske do Nove Gorice, mesta ki je nastalo po Drugi svetovni vojni. Ustavili se bomo trgu Evropa, ki je deloma na Slovenski, deloma na Italijanski strani. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo je bila na tem trgu ena glavnih državnih slovesnosti. Povzpeli se bomo na Kostanjevico. Ogledali si bomo grobnico poslednjega francoskega kralja Karla X. in njegove družine. Na Kostanjevici stoji znan frančiškanski samostan z izjemno bogato knjižnico. Gotovo nas bo knjižnica navdušila. Po ogledih sledi okusno kosilo. Popoldan nadaljujemo po Vipavski dolini. Ustavili se bomo v Vipavi, starem srednjeveškem mestecu. Sprehod do kraškega izvira reke Vipave. Nekaj prostega časa, zatem pa povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v  večernih urah.

 

CENA: 165 EUR  pri udeležbi 25 oseb ( in koriščenje voucherja v vrednosti 171 EUR) ali celoten znesek 336 EUR

            

 

 


Cena vključuje

  • Prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),
  • cestnine in parkirnine,
  • 3x polpenzionsko namestitev v hotelu Alp v 3* v Bovcu,
  • vse vstopnine po programu (Trentarski muzej, ogled multivizije o Triglavskem narodnem parku, grobnica Burbonov, samostanska knjižnica Kostanjevica),
  • kosilo zadnji dan na poti,
  • ostale oglede zunanjosti po programu,
  • vodenje in organizacijo izleta,
  • osnovno nezgodno zavarovanje ter
  • DDV.

Doplačila

OBVEZNO DOPLAČILO:

Turistična taksa v hotelu Alp 6 EUR ( plačilo na licu mesta)

 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

Povratna gondolska karta za Kanin 20 EUR/osebo; rafting na Soči z vso opremo 45 EUR/osebo; enoposteljna soba 80 EUR; riziko odpovedi potovanja 4,45% vrednosti aranžmaja.


Od 336 € / osebo
Storitev: Hotel
Število dni: 4 dni
Termin: 12. 08. 2021 - 15. 08. 2021

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Že od 450 € na osebo
Že od 450 EUR na osebo
Že od 425 € na osebo
Že od 376 EUR na osebo
Že od 585 EUR na osebo
Že od 40 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem