AKTIVNI ODDIH NA PRIMORSKEM 3 DNI

Slovenija


AKTIVNI ODDIH NA PRIMORSKEM Z OGLEDOM TRSTA IN OKOLICE

12. 09. – 14. 09. 2021

IZKORISTI TURISTIČNI VOUCHER

 

1. dan: MARIBOR – RAKOV ŠKOCJAN – VEJNA –  TRST – MIRAMARE – PORTOROŽ

Odhod avtobusa ob 6. uri iz Maribora. Vožnja v smeri Celja in Ljubljane do Rakova Škocjana, tipične kraške doline. Ogled velikega in malega naravnega mostu. Nadaljevali bomo mimo Postojne proti Italiji. Ustavili se bomo na Vejni, kjer je bila po 2. svetovni vojni postavljena edinstvena cerkev. Z Vejne se nudi čudovit pogled na celotno Tržaško primorje vse do Pirana in Savudrije. Sledi vožnja do središča Trsta, ki velja za eno najbolj svetovljanskih mest v Sredozemlju. V mestu poleg Italijanov in Slovencev živijo tudi Židje, Grki, Armenci, Srbi in Hrvati. Hrib sv. Justa je predstavljal središče mesta v rimski dobi. O tem pričajo ostanki forumske bazilike. Ob obali bomo prispeli do osrednjega trga Piazza dell’Unità, ki predstavlja lep primer historicistične ureditve iz časa, ko je bil Trst glavno pristanišče habsburške monarhije. Obkrožajo ga mestna hiša s spomenikom Karla VI., Palazzo del Governo in Palazzo Llyod. Peš bomo nadaljevali do rimskega gledališča. O kozmopolitskem duhu mesta se bomo prepričali med sprehodom mimo cerkva sv. Spiridona in sv. Nikolaja, ki sta središči grške in srbske pravoslavne skupnosti. Prispeli bomo do kanala Grande. Po ogledu nekaj prostega časa, nato pa nadaljevali do Miramara. Ogledali si bomo dvorec Maksimiljana Habsburškega (zunanji ogled), mlajšega brata cesarja Franca Jožefa, ki si ga je dal postaviti kot letno rezidenco v 2. polovici 19. stoletja. Sprehod po parku in prosti čas za dober italijanski kapučino. Nadaljujemo do Portoroža, namestitev v hotelih Lifeclass 4* v središču Portoroža. Možnost koriščenja Termalnega kompleksa Lifeclass. Večerja in nočitev v hotelu.

 

2. dan: PORTOROŽ – STRUNJAN – KOPER – MAREZIGE – PORTOROŽ

Po zajtrku se bomo podali na pohod po Slovenski obali. S Portoroža, mesta rož, bomo krenili v smeri proti Strunjanu. Pot nas bo vodila preko znanega predora nekoč pomembne turistične železniške povezave Parenzana. Ozkotirna železniška proga med Trstom in Porečem, ki so jo Slovenci in Hrvati imenovali Istrijanka je delovala med letoma 1902 in 1935. Mimo strunjanskih solin se bomo povzpeli na Strunjanski klif na območje naravnega rezervata Strunjan. Strunjanski klif je z 80 metri višine najvišji flišni klif na Jadranu. Opazovali bomo številne naravne znamenitosti Mesečevega zaliva in okolice. V Strunjanu se bomo ustavili na kavi in na tamkajšnji plaži. Sledi vožnja do Kopra. Ogledali si bomo Titov trg in katedralo, sprehodili se bomo tudi po mestni rivi. Nekaj prostega časa za kavo, prigrizek. Nadaljujemo v notranjost slovenske Istre na območje Šavrinskega gričevja. Malce v hrib nad Vanganelsko dolino nas vinska cesta pripelje v Marezige, dolgo obcestno vas, kraljico dežele refoška in trdnjavo slovenstva v Istri. Na vrhu slemena se razpre osupljiv razgled na prestolnico slovenske Istre, na njen okoliš z modro širjavo in razbrazdanimi alpskimi vrhovi vred. Vedute, ki bi lepše objela Koper z okolico, preprosto ni. Prav tu so postavili paviljon, svetišče vina, ki mu v svetu ni para, prvo vinsko fontano v Sloveniji. Vsak bo prejel nosilno vrečko, kozarec in 3 žetone. Sledi degustacija vina na fontani. Povratek v Portorož. Možnost koriščenja Termalnega kompleksa Lifeclass. Večerja in nočitev.

 

3. dan: PORTOROŽ – SEČA – PIRAN – MARKOVEC – MARIBOR

Po zajtrku nekaj časa za kopanje in sprehode. Sledi vožnja do Seče, kjer bomo obiskali vrt kaktusov. Spoznali bomo kaktuse različnih oblik in velikosti iz vseh koncev sveta. Nadaljujemo do srednjeveškega Pirana. Sprehod do Tartinijevega trga, nato se bomo povzeli do cerkve sv. Jurija, od koder je krasen pogled na Tržaški in Piranski zaliv. Sprehodili se bomo do rta Madona. V bližini se nahaja najnižje ležeča točka v Sloveniji, »Podvodni Triglav«, ki se nahaja 38 metrov pod morjem. Po ogledu nekaj prostega časa. Zgodaj popoldan vožnja na Markovec, kjer si bomo ogledali cerkev sv. Marka, ki ga krasijo krasni mozaiku znanega umetnika patra Rupnika, ki je izdelal številne mozaike po svetu. Po ogledih organizirano pozno kosilo na Krasu. Zatem povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v  večernih urah.

 

CENA: 165 EUR  pri udeležbi 25 oseb ( in koriščenje voucherja v vrednosti 100 EUR) ali celoten znesek 265 EUR.


Cena vključuje

  • prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video), cestnine in parkirnine,
  • 2x polpenzionsko namestitev v hotelih Lifeclass 4* v središču Portoroža,
  • koriščenje termalnega kompleksa,
  • vstopnino za vrt kaktusov,
  • degustacijo vina na fontani vina v Marezigah,
  • kosilo zadnji dan na poti,
  • ostale oglede zunanjosti po programu,
  • vodenje in organizacijo potovanja in
  • DDV.

Doplačila

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

  • enoposteljna soba 50 EUR; riziko odpovedi potovanja 4,45% vrednosti aranžmaja.

Od 265 € / osebo
Storitev: Hotel
Število dni: 3 dni
Termin: 12. 09. 2021 - 14. 09. 2021

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Že od 450 € na osebo
Že od 450 EUR na osebo
Že od 425 € na osebo
Že od 376 EUR na osebo
Že od 585 EUR na osebo
Že od 40 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem