Apulija in Bazilikata


Sproščeno potovanje vas popelje po vseh glavnih, pa tudi po bolj skritih in tradicionalnih kotičkih gostujoče dežele. V doživetje smo vključili nekaj čudovitih sprehodov in raziskovanje tradicionalnega življenja izven uhojenih poti.

Glavne znamenitosti Apulije so kapadokijska dežela okoli Matere (ki smo ji dodali obisk Gravine) in beli truliji Alberobella (in sprehod po dolini Itrie z Locorotondom). K vrhuncem pripisujemo še mistični grad Castel del Monte in baročni biser – mesto Lecce: dodajmo še Ostuni.

Za našo dušo in doživetje potovanje vključuje šarmantna obmorska mesta Otranto in Polignano, romarsko središče Santa Maria di Leuca in rt, kjer se zlivata Jonsko in Jadransko morje, dramatično obalo z visokimi klifi, ki se razteza do Otranta, in izgubljanje v starem jedru Barija. Postali bomo v manjših mestecih in vasicah ter začutili življenje domačinov. Ob lepem vremenu skočimo v morje.

Apulija je svojevrstna dežela. Očarala vas bo.

1. dan: LJUBLJANA – POLIGNANO A MARE – LECCE – ST. MARIA DE LEUCA.

Zbor v Ljubljani in vožnja do bližnjega letališča. Polet v Bari. Sledi vožnja ob obali, kjer uživamo v apulijsk biseru – čudovit Polignano a Mare. Sprehod skozi mesto in ogled znamenitosti, prosto za lastno raziskovanje in sprehode. Nadaljujemo do mesta Lecce, južnoitalijanske Firence. Ogledamo si čudovito baročnega mesta in njegove glavne znamenitosti. Odpeljemo se do Santa Marie di Leuca, kjer se stikata Jadransko in Jonsko morje. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (letalo, H, V)

Zajtrk. Čudovito dopoldne začenjamo v Santa Marie di Leuca, kjer se stikata Jadransko in Jonsko morje. Obiščemo romarsko cerkev, sprehodimo se po promenadi in morda skok v morje. Nato obiščemo Gagliano, kjer se na enournem sprehodu do Ciolo spoznamo s tradicionalnim podeželjem in se slikovito spustimo k morju. Otranto je čudovito utrjeno mesto z bogato zgodovino. Sprehod po obzidju, obisk katedrale in prosto za raziskovanje. Doživet dan v naravi in naravnih lepotah nadaljujemo s panoramsko vožnjo po obmorski cesti. Sprehodimo se nad klifi, občudujemo osamelce, ki kljubujejo morju. Kakšna energija! (H, ZV)

Zajtrk. Vožnja do doline Itria. Začnemo v Locorotondu, okroglem mestu s posebnim šarmom. Na poti se ustavimo na degustaciji vina. V nadaljevanju nas očara Alberobello s truliji – belimi hiškami v obliki čebeljih panjev. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H, ZV)

Zajtrk. Vožnja do Gravine na robu apulijske Kapadokije. Ogled slikovitega mesta. Z nekaj sreče in po želji doživimo podzemlje mesta. Čudoviti kapadokijski pogledi in umirjeno vzdušje. Vožnja do Matere. Na poti do Matere postanemo pri stiskalnici olivnega olja, po katerem je Apulija najbolj poznana. Matera je dragulj, ki mu posvetimo celo popoldne; najprej jo temeljito raziščemo skupaj in si ogledamo glavne znamenitosti. Najbolj dragocen pa je vaš prosti čas, ko se razpršite in zaživite v arhaičnem mestu jamskih domov nekdanjih Kapadokcev. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z)

Zajtrk. Odpeljemo se do velike znamenitosti Apulije – Castel del Monte. Na samotnem hribu stoji mogočen osmero kotni grad, katerega mistika še danes buri duhove. Sledi presenečenje. Vožnja v središče glavnega mesta Apulije. Obiščemo baziliko sv. Nikolaja in vijugamo po labirintu slikovitih uličic starega mestnega jedra. Vožnja na letališče. Polet do bližnjega letališča. Sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo, Z)

Zaporedje ogledov se lahko sprememeni. Program se lahko spremeni skladno s spremenjenimi voznimi redi letal ali drugimi nepredvidljivimi okoliščinami.

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
razpisni program 798 € 798 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 30 – 39 oseb 33 €
Doplačilo za skupino v velikosti 25 – 29 oseb 66 €
Doplačila po želji
Doplačilo za enoposteljno sobo 120 €
Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja – PAKET A ** 5.02 %
Zdr. zav. Mondial, do 8 dni, Evropa, posamično, osnovno kritje – S* 10.68 €
Popusti
Otrok do 12 let na dodatnem ležišču 15 %
Otrok do 12 let na osnovnem ležišču 10 %

Cena (pri najmanj 40 udeležencih) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, nočitve v hotelih 3* z zajtrkom, 3x večerja, vse prevoze in oglede (od zunaj) po programu, slovensko vodenje in lokalno vodenje, kjer je to potrebno, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Okvirni zneski vstopnin so: GRAVINA: podzemna cisterna 6 EUR, MATERA: jamska hiša 3,00 EUR, ALBEROBELLO: truli 2 EUR, CASTEL DEL MONTE: 10,00 EUR, različni muzeji: 6,00 – 10,00 EUR, DEGUSTACIJA OLJA na lokalni kmetiji 15 EUR, DEGUSTACIJA VINA in prigrizek lokalih specialitet 20 EUR na lokalni kmetiji, Casa di Eva: 15 eur. Skupaj s taksami okoli 90 EUR.

Obvezna doplačila na kraju samem:– turistična taksa v hotelu: približno 2,50 EUR na noč.

DRUGI PODATKI:
VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

Od 798 EUR / osebo
Število dni: 5 dni
Termin: 31.10.2023

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!