Atene in najlepša antična mesta

Grčija


1. DAN LJUBLJANA ali bližnje letališče – ATENE – DELFI

Večerja, nočitev

Zbor potnikov na letališču in polet proti Atenam. Po prihodu na atensko letališče vožnja proti severnemu delu atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnas, kjer se, v skalnate stene vklesano, nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2.500 leti so se v Delfi, sveto mesto v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. Ogled arheološkega središča in nastanitev.

2. DAN DELFI – KORINTSKI ZALIV–MIKENE – (TOLO – LOUTRAKI)

Zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. stoletja. Nadaljevanje poti do Miken. Ogled starega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Atrejeve grobnice, Akropole.. Mikenam pravimo tudi zibelka evropske civilizacije. Vožnja v obmorsko letovišče. Nastanitev.

3. DAN LOUTRAKI – EPIDAUROS – KORINT – ATENE

Zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev

Vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejše verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes je zanimivo predvsem gledališče z izjemno akustiko in ohranjenostjo. Naprej do slavnega korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. š. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Neron, v obstoječi dolžini 6.343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja proti Atenam. Po prihodu sledi avtobusni ogled in vožnja mimo največjih znamenitosti: stadiona Panathinaiko, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zevsov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, akademija, univerza, narodna knjižnica, Sintagma… Nastanitev. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokali, ki naredijo Plako tako posebno. Možnost ogleda folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet (doplačilo). Seveda pa tudi priložnost, da zaplešete tradicionalni sirtaki.

4. DAN ATENE – POLET PROTI DOMU

Zajtrk

Po zajtrku vzpon na atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih antičnih legend in mitov. Atenska akropola je starodavna citadela na visoki pečini nad mestom z ostanki več antičnih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, najbolj znan pa je vsekakor Partenon. Akropola je od leta 1987 je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Vožnja na letališče in polet letala proti Sloveniji.


Cena vključuje

 • letalski prevoz v obe smeri
 • vključen en kos ročne prtljage do 8 kg
 • dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
 • avtobusni prevozi po programu
 • zunanji ogledi brez vstopnin
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Storitev

 


Popusti

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka) 150 € popusta na 1. in 2. otroka za odhod 22. 6. in 26. 9.

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 15 in 24 potniki 100 €
 • med 25 in 34 potniki 70 €
 • med 35 in 39 potniki 50 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 98 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • grški večer s folklorno predstavo pribl. 45 €
 • povratni transfer iz Ljubljane do bližnjega letališča 76 € – če je predviden polet z bližnjega letališča

DOPLAČILO: turistična taksa 1,5–4 € na noč

DOPLAČILA na poti:

 • vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 60 €

Od 689 € / osebo
Storitev: Izlet, Letalo
Število dni: 4 dni
Termin: 22.06.2024

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje