KRAS, VIPAVA IN GORIŠKA BRDA 2 dni

Slovenija


KRAS, VIPAVA IN GORIŠKA BRDA – 2 DNI

AKTIVNI ODDIH: 05. 06 – 06. 06. 2021

 

Pridružite se nam na aktivnem oddihu po Krasu, Vipavi in Goriških brdih.

 

IZKORISTITE TURISTIČNI VOUCHER

 

1. dan: MARIBOR – VILENICA – ŠTANJEL – VIPAVA – NOVA GORICA

Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Ljubljane do Postojne in Divače do jame Vilenica. Vilenica je ena najstarejših turističnih jam na svetu. Leta 1633 je dal lastnik grof Petač jamo v upravljanje lokavski župniji. Določil je tudi, da lahko župnija razpolaga z vsemi dohodki od vodenih ogledov jame, zato domačini štejejo, da je njihova jama turistično aktivna že skoraj 400 let. Jamo je leta 1778 obiskal slavni naravoslovec Baltazar Hacquet, ohranjeni pa so tudi podatki o več kraljevskih obiskih: kralj Neaplja in Sicilije Ferdinand (1790), cesar Leopold II. (1790 in 1791), cesar Franc I. (1816), saški kralj Friderik II. (1836). Ogled jame.

Nadaljevanje do srednjeveškega Štanjela, enega najstarejših in najbolj slikovitih kraških naselij. Dominantni del naselja predstavljata grad in cerkev sv. Danijela, ki dajeta Štanjelu svojevrstno podobo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta vse do Ferrarijevega vrta.  Nekaj prostega časa. S Krasa se bomo spustili v Vipavsko dolino. Ustavili se bomo v Vipavi, starem srednjeveškem mestecu. Sprehod do kraškega izvira reke Vipave. To območje so zaradi številnih manjših izvirov in količine vode že nekdaj poimenovali »slovenske Benetke“. Mimo starega trga bomo nadaljevali do farne cerkve sv. Štefana. Na tamkajšnjem pokopališču si bomo ogledali stara sarkofaga, ki ju je z Egipta prinesel domačin Lavrin, konzul Avstro-Ogrske v Aleksandriji. Nadaljevanje vožnje proti Solkanu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: NOVA GORICA – GORIŠKA BRDA – SOLKAN – MARIBOR

Po zajtrku se bomo ustavili na trgu Evropa, ki je deloma na Slovenski, deloma na Italijanski strani. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo je bila na tem trgu ena glavnih državnih slovesnosti. Nadaljujemo v Goriška Brda. Na skrajnem zahodu Slovenije se na 72 km2 razprostira vinorodni okoliš Goriška Brda. Razteza se preko državne meje od smaragdne reke Soče na jugovzhodu do reke Idrije na severozahodu. Zaključujeta ga stara očaka, hrib Sabotin na vzhodu in Korada na severu. V prijetni mediteranski klimi si je približno 5.000 prebivalcev uredilo domačije. Značilnost briške pokrajine so vasice, strnjene okoli cerkvice na vrhu grička. Odlične razmere in delavne roke domačinov pridelajo nešteto sočnih plodov češenj, breskev, marelic, oljk, fig, kostanjev in ne nazadnje grozdja, ki ob svetem Martinu dozori v sladko rujno vino. Povzpeli se bomo na razgledni stolp v Gonjačah, ki ponuja veličasten pogled na briške valujoče griče, ugnezdene na pol poti med Alpami in Jadranom. Krajši postanek v manjšem naselju Šmartno, ki ga obdaja staro obzidje. Sredi naselja pa se nahaja cerkev sv. Martina. Nadaljevali bomo do Dobrovega. Ogledali si bomo vinsko klet Dobrovo in degustirali njihova vina.

Nadaljevanje vožnje proti Solkanu. Postanek pod Solkanskim mostom, ki je bil v času gradnje most z največjim kamnitim lokom na svetu. Popoldan sledi povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v  večernih urah.

 

CENA: 125 EUR  pri udeležbi 25 oseb ( in koriščenje voucherja v vrednosti 40 EUR) ali celoten znesek 165 EUR


Cena vključuje

 • Prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),
 • cestnine in parkirnine,
 • 1x polpenzionsko namestitev v hotelu Sabotin 3* (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah,
 • vstopnino za jamo Vilenica,
 • degustacijo vina v kleti Dobrovo v Brdih,
 • pozno kosilo drugi dan potovanja,
 • ostale oglede zunanjosti po programu,
 • vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in
 • DDV.

Doplačila

MOŽNA DOPLAČILA:

 • enoposteljna soba 20 EUR
 • riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja

Od 165 € / osebo
Storitev: Hotel
Število dni: 2 dni
Termin: 05. 06. 2021 - 06. 06. 2021

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Že od 450 € na osebo
Že od 450 EUR na osebo
Že od 425 € na osebo
Že od 376 EUR na osebo
Že od 585 EUR na osebo
Že od 40 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem