London 4 dni

Anglija, London


Čas potovanja: 4 dni

27.06.-30.06.2024 / četrtek – nedelja

 

1. dan: LJUBLJANA/BENETKE – LONDON
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana/ bližnje letališče in polet proti Londonu. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela in nastanitev. Začetek ogledov britanske prestolnice. Vožnja s podzemno železnico (doplačilo) do predela Kensington & Chelsea, kjer se nahaja Kensingtonska palača, ki je ena izmed kraljevih rezidenc od 17.stoletja naprej, danes v njej živi prestolonaslednik princ William z družino.  Nadaljevali boste do Knightsbridge okrožja,  kjer se nahaja slovita veleblagovnica Harrods. Dan boste zaključili v Covent gardnu. Nočitev.

2. dan: LONDON / zajtrk
Po zajtrku prosto. Priporočamo, da se s Kompasovim vodnikom skupaj podamo na »peš« ogled Londona (doplačilo za vozovnico za podzemno železnico in vstopnine): s podzemno železnico do Westminstra ter nato peš skozi park St. James do Buckinghamske palače. Ogled menjave konjske straže ob White Hallu in nadaljevanje poti do Downing Street 10, kjer domuje angleški ministrski predsednik. V lepem vremenu priporočamo panoramski ogled mesta − vožnjo z London Eye (doplačilo). Popoldne možnost ogleda razstavnega prostora voščenih lutk Madame Tussauds (doplačilo).  Lahko pa si ogledate katerega izmed številnih brezplačnih muzejev. Večerni sprehod po znameniti trgovski ulice Oxford Street. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: LONDON / zajtrk
Po zajtrku se boste v spremstvu vodnika (doplačilo za dnevno vozovnico) zapeljali v londonski City. Sledi zunanji ogled največje anglikanske katedrale Sv. Pavla z veličastno kupolo. Z “zibajočega” se Milenijskega mostu boste občudovali najvišjo britansko stolpnico Črepinja. Vzdolž južnega nabrežja Temze se boste sprehodili mimo Shakespearjevega gledališča Globe in naprej čez dvižni most Tower Bridge. Zunanji ogled ponosa Britancev, londonske trdnjave Tower. Ob nabrežju Temze vkrcanje na ladjico in vožnja po Temzi do Greenwicha (doplačilo). Tu lahko obiščete zanimivo tržnico, se povzpnete na hrib v Kraljevem parku ali Pomorskem muzeju. Dopoldne možnost ogleda kronskih draguljev v Towru (doplačilo).  Vrnitev skozi moderno četrt Canary Wharf do Trafalgar square do trga Trafalgar, skozi gledališki West End, do Kitajske četrti in trga Piccadilly. Nočitev.

4. dan: LONDON – LJUBLJANA/BENETKE / zajtrk
Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Priporočamo ogled bližnjega brezplačnega muzeja British Museum ali pa obisk tržnice alternativnih trendov Camden Town. Prevoz na letališče in polet letala proti izbranemu letališču.


Cena vključuje

 • letalski prevoz po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 1 kos ročne prtljage dimenzije max 40 x 20 x 25 cm (ki gre pod sedež pred vami)
 • prevoz letališče – hotel – letališče v Londonu
 • 3 x nočitev s kontinentalnim zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* oz. 2/3*
 • slovensko vodenje
 • organizacijo potovanja

Popusti

10% za otroka 2-12 let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima

Doplačila

 • Vstopnina v Tower pribl. 35 GBP/osebo
 • Vožnja z London Eye pribl. 45 GBP/osebo
 • Vstopnina SKY GARDENS pribl. 10 GBP / osebo
 • Vozovnica za mestni promet OYSTER – 3 dni pribl. 35 GBP /osebo

Od 689 € / osebo
Storitev: Hotel, Letalo
Število dni: 4 dni
Termin: 27.06.-30.06.2024

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje