MADEIRA VODENO POTOVANJE 6 DNI

Madeira


MADEIRA VODENO POTOVANJE 

MADEIRA – OTOK VEČNE POMLADI

Trenutno, dne 08. 04. je Madeira na zelenem seznamu, zato ob povratku NI KARANTENE, brezplačen PCR test pa se lahko naredi, po pristanku na Madeiri tako, da ni dodatnih stroškov s testiranjem na potovanju.

 

Program: 

 1. DAN

LJUBLJANA – FUNCHAL
nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah ter direktni polet na Madeiro. Nastanitev in prost popoldan za počitek, užitek ter samostojno odkrivanje in spoznavanje čudovitega mesta Funchal, ki kot glavno in največje mesto otoka predstavlja srce Madeire.

 1. DAN

FUNCHAL
zajtrk, nočitev

Poldnevni ogled slikovitega mesta Funchal. Sprehod po pisanih ulicah, polnih zelenja, tlakovanih z malimi črnimi in belimi kamenčki. Glavni postanek bomo naredili na znameniti tržnici, z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja, zelenjave in rib. V bližini bomo obiskali delavnico slavnih madeirskih čipk in vezenin, kjer bo možnost ogleda izdelave in nakupa. Ogledali si bomo tudi druge znamenitosti v starem delu mesta. Prosto popoldne za samostojno kosilo v mestu, nakupe in oglede.

 1. DAN

PO VZHODNEM IN ZAHODNEM DELU OTOKA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)
zajtrk, nočitev

Ves dan bo namenjen odkrivanju najlepših znamenitosti vzhodnega in  zahodnega dela otoka Madeira. Pot nas bo najprej vodila po slikoviti poti na vzhod otoka, vse do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok), kjer bomo naredili postanek za obisk ribogojnice postrvi. Možnost pokušnje tipične otoške pijače – poncha iz brandya, sladkornega trsa, limone in medu. Nadaljevanje poti v Santano, vasico znano po značilnih raznobarvnih trikotnih hišah, kritih s slamo, v katerih so v preteklosti živeli domačini, danes pa so spremenjene v prodajalnice spominkov.  Po severni obali se bomo zapeljali na zahodni del otoka ter na poti občudovali dih jemajoče razglede, slapove, globoke doline ter otoške vrhove. Pot nas bo vodila vse do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je najbolj poznano po naravnih vulkanskih bazenih. Po kosilu (doplačilo) nas bo pot proti Funchalu vodila preko edinstvenega, kar 1.500 metrov visokega prelaza Paul da Serra.

 1. DAN

FUNCHAL ALI POHOD OB LEVADI RABACAL (doplačilo)
zajtrk, nočitev

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje v številnih aktivnostih, ki jih nudi čudoviti otok. Proti doplačilu se lahko odločite za celodnevni izlet/treking, sproščujoč sprehod ob levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južne sušne predele in skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku.Njihova skupna dolžina je 2500 km, mnogi so bili urejeni že v 16. stoletju.

Danes so ob levadah urejene vzdrževane sprehajalne poti, ki se uporabljajo v turistične namene in omogočajo enkratne pohode v neokrnjeni naravi. Vožnja do planote Paul da Serra, od tam bomo pot nadaljevali peš. Naprej se bomo sprehodili do gostišča Rabacal in po kratkem odmoru pot nadaljevali v čudoviti naravi do slapov Risco. Spust in nadaljevanje hoje po vzdrževanih poteh imenovanih »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine,  po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Kratek odmor za uživanje v čudoviti naravi. Vračali se bomo skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Levade s pohodniškimi potmi na Madeiri nikakor ne smemo zamuditi.

 1. DAN

PREKO HRIBOV DO MORJA (Pico dos Barcelos, Eira do Serrado in Monte) – poldnevni izlet
zajtrk, nočitev

Naš prvi postanek na poti bo razgledna točka Pico dos Barcelos (335 m), ki se nahaja na poti iz mesta Funchal in ponuja čudovit razgled na zaliv glavnega mesta. Po ovinkasti cesti obrasli z evkaliptusovimi drevesi se bomo podali naprej proti Eira do Serrado (1.094 m). Po kratkem sprehodu do razgledne točke, se nam bo odprl slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka ter v 800 m globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se v 16. stoletju sem zatekle pred pirati.  Po obisku vasice bomo pot nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji in ob doplačilu se bomo na povratku popeljali v dolino na tradicionalnih lesenih sankah.

 1. DAN

FUNCHAL IN POVRATEK DOMOV (FUNCHAL – LJUBLJANA )
zajtrk

Prosti dan za samostojne oglede in zadnje nakupe. Prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano v popoldanskih urah.


Cena vključuje

 • Letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana-Funchal-Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 5 nočitev z zajtrkom, hotel 4*,
 • izlete in prevoze po programu,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Popusti

Otrok 2–12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 % popust.

Doplačila

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 159 €,
 • 5 večerij v hotelu 149 €,
 • treking Levada Rabacal 39 €

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

 • strošek morebitnih vstopnin približno 20 €.
 • COVID GARANCIJA: vam zagotavlja, da v kolikor na destinaciji pride do takšnega poslabšanja situacije, da potovanje zaradi tega ne bo izvedeno/prehod na rdeči seznam/denar za vplačan aranžma povrnemo.

Od 899 € / osebo
Storitev: Hotel
Število dni: 6 dni
Termin: 21. 05. - 27. 05. 2021

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Že od 450 € na osebo
Že od 450 EUR na osebo
Že od 425 € na osebo
Že od 376 EUR na osebo
Že od 585 EUR na osebo
Že od 40 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem