MSC EURIBIA: ZAE, KATAR in BAHRAJN Dubaj, Abu Dhabi, otok Sir bani Yas, Doha in Bahrajn

Dubaj, Katar, Bahrajn in ZAE


1.  dan (13.02.2025): LJUBLJANA – DUBAJ (ZAE)

V zgodnjih jutranjih urah zbor na letališču v Ljubljani. Sledi prijava na let in let do Istanbula, nato pa let do naše končne destinacije, vročega Dubaja. Na letališču nas bo pričakal avtobus in nas odpeljal v hotel. Nočitev.

2.  dan (14.02.2025): DUBAJ (ZAE) – VKLJUČEN IZLET IN VSTOPNINA NA NEBOTIČNIK BURJ KHALIFA

Po poznem zajtrku se bomo z avtobusom odpravili na celodnevni izlet po slikovitem Dubaju. Ogledali si bomo stari del Dubaja (predel Deira) in se sprehodili po tržnici zlata. Nato nas bo pot vodila do nakupovalnega centra Dubai Mall, v sklopu katere se nahaja tudi stolpnica Burj Khalifa, ki je visoka 829.8 m in velja za najvišjo stavbo na svetu. Z razgledne ploščadi si bomo ogledali osupljiv razgled na mesto in puščavo. Ogromen nakupovalni center Dubai Mall ponuja več kot 1200 različnih trgovin in veliko število restavracij. Tu bo na voljo nekaj prostega časa za nakupe, kosilo (ni vključeno v ceno izleta) in ogled Dubajske fontane, ki je ena največjih na svetu. Od 18.00 dalje si lahko na vsake pol ure ogledate »ples vode in svetlobe«, kjer se posamezni sunki vode dvigujejo 150 m visoko nad fontano. Po ogledih nas bo avtobus odpeljal v hotel, kjer bomo prenočili še eno noč.

 

3.  dan (15.02.2025): DUBAJ (ZAE) – VKLJUČEN IZLET

Po zajtrku se bomo okoli 9. ure odpravili na raziskovanje novega dela Dubaja. Avtobusni ogled bomo pričeli z ogledom umetnega otočja v obliki palme, ustavili se bomo pri luksuznem hotelu Burj Al Arab (zunanji ogled) ter si ogledali umetni otok Bluewaters Island, na katerem se nahaja najvišje razgledno kolo, Dubai Eye. Sprehodili se bomo po čudoviti obalni promenadi plaže JBR Beach, ki se nahaja v bližini Dubajske marine in kjer bo na voljo tudi nekaj prostega časa. Po končanem izletu nas bo avtobus odpeljal v pristanišče, kjer se bomo vkrcali na ladjo MSC Euribia, ki bo iz Dubaja odplula ob 19. uri.

 

4. dan (16.02.2025): DOHA (KATAR)

V Katar bomo pripluli ob 8. uri. Doha je glavno mesto arabske države Katar, ki se je izpod angleškega protektorata osamosvojila leta 1971. Tu kraljujejo mogočni nebotičniki, nakupovalna središča, nahajališča nafte in plina, s katerim so poslovneži ustvarili pravo bogastvo. Med največje znamenitosti v Dohi spada tradicionalna stara tržnica oziroma bazar »Souk Wakif«, kjer na tipičnih arabskih uličicah in v trgovinicah najdemo prav vse, od oblačil, zlata, začimb in celo vseh mogočih živali, tudi sokolov. Sokole imajo Katarci za plemenite živali in predstavljajo neke vrste statusni simbol. Obvezen je ogled Muzeja islamske umetnosti (MIA), katerega obokano dvorišče je pravo umetniško delo in od koder se razlega čudovit razgled na West Bay, predel Dohe, kjer kraljujejo slavne stolpnice. Zanimiv je tudi muzej Msheireb, ki prikazuje zgodovino in razvoj Dohe ter Katarja na splošno. Al Corniche je prijetno sprehajališče ob obali, ki ponuja čudovite poglede na znamenitosti Dohe in kjer začutite pravi utrip mesta. Predel Aspire je športno mesto znotraj Dohe. Tam stoji eden večjih in najstarejših stadionov, ki bo gostil tudi tekme svetovnega nogometnega prvenstva leta 2020. »Villagio Mall« je nakupovalno središče, ki še posebej izstopa. V njem se namreč poleg neštetih trgovin in restavracij nahajata tudi lunapark ter drsališče, ki je hkrati tudi hokejsko igrišče. Villagio Mall je zgrajen v stilu Benetk, s kanali po katerih se lahko popeljete s pravo beneško gondolo, trgovine pa spominjajo na beneške hiše. Po ogledu mestnih znamenitosti, se lahko odpravite na peščeno plažo ali pa s tipično ladjico »dhow« odplujete po zalivu. Lahko igrate golf in si privoščite vožnjo s štirikolesniki po sipinah ali celo smučanje po sipinah. Ladja bo izplula ob 18. uri.

 

5. dan (17.02.2025): MANAMA, BAHRAJN

Ob 8. uri bomo pripluli v Bahrajn. Kraljevina Bahrajn je otoška državica, ki se nahaja na Arabskem polotoku v Perzijskem zalivu. Bahrajn je arhipelag, katerega sestavlja 33 otokov, med katerimi je največji Bahrajn Island in meri 55 km v dolžino ter 18 km v širino. Bahrajn je znan po nafti in biserih, poleg tega pa se tukaj nahaja nekaj največjih zgradb na svetu – Bahrain World Trade Center in Bahrain Financial Harbour. Poleg omenjenih je v pripravi tudi predlog za izgradnjo 1.022 m visokega stolpa, Murjan Tower. S svojo bogato zgodovino in kulturno dediščino je Bahrajn postal pomemben gospodarski in turistični center v regiji. Je priljubljena turistična destinacija, ki obiskovalcem ponuja čudovite plaže, kulturne znamenitosti, moderne nakupovalne centre, izvrstne restavracije in številne druge zabavne dejavnosti. Poleg tega je imel pomembno strateško vlogo v trgovini in povezovanju različnih civilizacij, vključno s sumersko, mezopotamsko, perzijsko in islamsko kulturo. Svetujemo tudi ogled bahrajnskega nacionalnega muzeja, kjer hranijo ostanke iz časa prvih človeških prebivalcev na otoku pred 9 tisoč leti. Luka in center antičnega ozemlja Dilmun – Qalat Al Bahrain sta pod UNESCO zaščito. Iz Bahrajna bomo odpluli ob 19.uri.

 

6. dan (18.02.2025): DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji. Idealen dan za raziskovanje ter spoznavanje ladje in vse njene ponudbe.

 

7. dan (19.02.2025): ABU DHABI (ZAE) – VKLJUČEN IZLET

V glavnem mestu ZAE se bomo zasidrali ob 7. uri. Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili na celodnevni izlet po Abu Dhabi-ju, ki ima več kot milijon prebivalcev in je moderno mesto s poslovnimi stavbami in nakupovalnimi centri, ki je bilo zgrajeno po odkritju nafte leta 1958. Trdnjava Oasr-al-Husn iz 19. stoletja, velika mošeja, naftni muzej, univerza (1974) in mednarodno letališče so najpomembnejše zgradbe v mestu. Brez dvoma boste ostrmeli ob pogledu na mogočno belo mošejo sredi Abu Dhabija. Velja za drugo največjo mošejo na svetu in je pravi arhitekturni biser. Ime je dobila po šejku Zayedu, prvemu predsedniku Združenih arabskih emiratov. Šejk Zayed bin Sultan Al Nahyan je z njo hotel povezati pripadnike različnih ver in s tem ustvariti med njimi nekakšno harmonijo. Mogočna belina, ki jo krasi nešteto poldragih kamnov, več kot 1000 stebrov, 82 marmornih kupol, največja ročno tkana preproga na svetu, največji lestenec na svetu, kristal in zlato vas bo zagotovo prevzela. Poleg mošeje si bomo ogledali tudi Muzej na prostem – majhna vasica, ki predstavlja kulturno dediščino (Heritage village), stezo formule 1 Yas Marina in imeli kratek postanek pri tematskem parku Ferrari svet (v park ne bomo vstopili, si bomo pa ogledali zanimivosti pred samim parkom). Ogledali si bomo še eno arhitekturno umetnino, muzej Louvre (zunanji ogled) in se posladkali na tržnici datljev. Po končanem izletu sledi povratek na ladjo, ki bo izplula ob 21. uri.

 

8. dan (20.02.2025): SIR BANI YAS (ZAE)

Sir Bani Yas je največji naravni otok v ZAE in nima prav nič skupnega s tehnološkim napredkom, ki vas bo očaral ob obisku bližnjega glavnega mesta ZAE, Abu Dhabi-ja. Tukaj vas čaka popolna sprostitev, vključno z okusnim brezplačnim žarom in osvežilnimi pijačami na plaži. Čakajo vas zabavne aktivnosti, kot so tenis, odbojka na plaži, veslanje ali snorklanje, ples in zabava ob morju. Poskrbljeno je tudi za najmlajše, na voljo je otroški kotiček in vodni park. Čaka vas torej zabaven dan na plaži. Tako na otoku Sir Bani Yas, kot tudi na otoku Dalma in šestih bližnjih otokih Discovery je zgrajen ogromen naravni rezervat za ogrožene živalske vrste z arabskega polotoka in afriškega kontinenta. Na otoku boste tako lahko znotraj zaščitenega območja opazovali redke živalske vrste, kot so žirafe, gepardi in flamingoti, ki tukaj svobodno živijo. Lahko se odpravite na jahanje s konji, ali na ogled otoka z jeepi. Ladja bo odplula ob 18. uri.

 

9. dan (21.02.2025): DUBAJ (ZAE)

Ladja bo ob 9. uri zopet priplula v Dubaj, kjer bo ostala zasidrana čez noč.

 

10. dan (22.02.2025): DUBAJ (ZAE) – LJUBLJANA (SLOVENIJA)

Po zajtrku se bomo poslovili od ladje, ki nas je popeljala do čudovitih krajev, nas pogostila z vrhunskimi kulinaričnimi dobrotami in zabavo v arabskem stilu. Avtobus nas bo v zgodnjih jutranjih urah odpeljal na letališče, kjer se bomo vkrcali na letalo do Istanbula. Sledi prestop in let do Ljubljane. Zaključek potovanja.

 

Let z letalsko družbo Turkish Airlines vključuje:

  • 1 kos oddane prtljage teže 23 kg na kos (max. dimenzije 158cm – seštevek Š+V+G)
  • 1 kos ročne prtljage do 8 kg (max. dimenzije 55x40x23 cm)

 

Obvezna dokumentacija:

  • potni list z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja
  • vizumi niso potrebni

 

Priporočena dokumentacija:

  • Zavarovanje z asistenco v tujini

Cena vključuje

• Letalski prevoz Ljubljana – Dubaj – Ljubljana.
• Avtobusne prevoze letališče – hotel – pristanišče – letališče.
• Izbrane izlete.
• 2x nočitev v hotelu s 4* z zajtrkom.
• Namestitev v izbrani kabini, pristaniške takse in nepovratne pristojbine.
• Razširjen polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja, prigrizke, polnočni bife in kapitanovo večerjo).
• Zabavni večerni program, predstave in animacije.
• Uporabo bazenov, masažnih kadi in fitnesa.
• Slovenskega/hrvaškega predstavnika in odlično vodenje na izletih (pri min. 30 potnikov)
• Organizacijo in izpeljavo potovanja.

 


Popusti

Za otroke do 18. leta na 3. in 4. ležišču se pri večini križarjenj plača samo pristaniške takse in napitnine (od 2 let naprej).

Doplačila

• Napitnine: Cena 84 € na osebo starejšo od 12 let oz. 42 € za otroka 2-12 let.
• Prijavnina: 20 € na kabino ob rezervaciji.
• Manjša skupina (če je na potovanje prijavljenih manj kot 30 potnikov):
– 25-29 potnikov: 50 € na osebo
– 20-24 potnikov: 100 € na osebo
– 15-19 potnikov: 150 € na osebo

 

MOŽNA DOPLAČILA
• Doplačilo za enoposteljno kabino.
• Zavarovanje rizika odpovedi.
• Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris.
• Fakultativni izleti (ob zadostnem številu prijavljenih vodenje v slovenskem/hrvaškem jeziku; za možnosti izletov in cene nas kontaktirajte).


Od 1.640 € / osebo
Storitev: Križarjenje, Letalo, Nastanitev, Potovanje
Število dni: 10 dni
Termin: 13.02.2025

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!