NORMANDIJA in BRETANIJA

Francija


ODHOD: 4. avgust 2024 | 7 dni | avtobus

 

 

  1. dan: Odhod iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane proti Karavankam. Vožnja čez Avstrijo mimo Salzburga proti Nemčiji. Popoldanski prihod v Francijo in naprej mimo Strassbourga proti Metzu. Nastanitev v hotelu in nočitev.
  2. dan: Zajtrk. Vožnja na relaciji Metz–Reims–Amiens. Popoldanski prihod v Normandijo, na atlantsko obalo in v mestece Etretat. Postanek za sprehod do znamenitih pečin FALAISE D’AVAL. Nato pa vožnja mimo mesta Le Havre in preko Pont de Normandie – mostu, ki sodi med izjemne dosežke sodobne arhitekture. Proti večeru prihod v CAEN in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.
  3. dan: Po zajtrku ogled slovitih tapiserij iz 11. stoletja v BAYEUXU. Sledi ogled znamenitosti in krajev, ki so igrali glavno vlogo pri izkrcanju zaveznikov leta 1944 (dan D). Vožnja ob obali zavezniškega izkrcanja, COTE D’NACRE skozi Longues-sur-Mer (ohranjeni nemški bunkerji), Arromanches … Obisk okroglega kina »Arromanches 360« in ogled krajšega filma »100 dni Normandije«, ki povzema dogajanje v času izkrcanja zaveznikov. Vrnitev v Caen in krajši ogled starega jedra z gradom in katedralo. Večerja in nočitev v hotelu.
  4. dan: Zajtrk. Vožnja do ene največjih znamenitosti Francije, mogočnega samostana MONT ST. MICHEL. Obisk granitnega otočka, ki se dviga iz morja. Po ogledu nadaljujemo pot v BRETANIJO do pristaniškega in ribiškega mesta ST. MALO. Panoramski ogled in krajši postanek. Nadaljevanje ob bretanski CÔTE D’EMERAUDE (smaragdni obali) in ogled plaž ter pečin, ki se dvigajo visoko iz morja: Fort la Latte, Cap Frehel … Nastanitev v hotelu v okolici. Večerja in nočitev.
  5. dan: Po zajtrku vožnja preko St. Brieuca do Morlaixa. V okolici obisk ene izmed cerkva z za Bretanijo značilno »Kalvarijo«. Sledi vožnja v mesto QUIMPER, ki je znano tudi kot kulturna prestolnica Bretanije. Popoldne nadaljevanje v CARNAC za postanek pri enem najpomembnejših nahajališč megalitskih kamnov. Vožnja proti Nantesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
  6. dan: Zajtrk in panoramska vožnja skozi NANTES: grad bretanskih vojvod, katedrala … Sledi vožnja po dolini Loire na relaciji Tours–Orleans. Vrnitev čez Burgundijo in večerna nastanitev nekje na območju francoskih Alp. Nočitev v hotelu.
  7. dan: Po zajtrku prestop meje skozi predor Mt. Blanc ali Frejus in nadaljevanje vožnje po severni Italiji mimo Torina, Milana, Verone. Vrnitev v Slovenijo do Ljubljane in Maribora v poznih večernih urah.

 

 


Cena vključuje

6 x nočitev z zajtrkom + 4 x večerja v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC,  prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, slov. vodenje in organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.


Storitev

Pri manjšem številu potnikov (najmanj 6, največ 8) lahko potovanje izvedemo tudi s komfortnim minibusom/kombijem Mercedes Sprinter, kjer je naš vodnik tudi voznik. V takem primeru za izvedbo velja enaka cena, kot pri udeležbi najmanj 20 potnikov.


Popusti

- za otroka do 12 let na dodatnem ležišču (z 2 odraslima) = 25%, - za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.

Doplačila

za sobo 1/1 = 195 EUR


Od 895 EUR / osebo
Storitev: Nastanitev, Potovanje, Prevoz
Število dni: 7 dni
Termin: 04.08.2024

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje