SONČNA LIKIJA

Turčija


1. dan: let proti Antalyi

Zbor potnikov na letališču Ljubljana ali bližnjem letališču (z vključenim transferjem iz Ljubljane do bližnjega letališče) dve uri pred letom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

2. dan: Myra

Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev na območju Mugle.

3.dan: Likija

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno – za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.

4. dan: Efez

Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja… Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo).

5. dan: Pamukkale

Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya

Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje) se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.

7. dan: Antalya – slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnosti nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke, po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

8. dan: povratek domov

Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane oz. bližnjega letališča z vključenim transferjem do Ljubljane.

 

TERMINI IN CENE:

Redna cena First minute
16.09.-23.09.2024 599 EUR 499 EUR
23.09.-30.09.2024 599 EUR 499 EUR
30.09-07.10.2024 579 EUR 479 EUR
07.10.-14.10.2024 579 EUR 479 EUR
14.10.-21.10.2024 559 EUR 459 EUR
21.10.-28.10.2024 539 EUR 439 EUR
28.10.-04.11.2024 539 EUR 439 EUR
04.11.-11.11.2024 499 EUR 399 EUR
11.11.-18.11.2024 479 EUR 379 EUR
18.11.-25.11.2024 459 EUR 359 EUR
25.11.-02.12.2024 439 EUR 339 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.


Cena vključuje

– letalski prevoz Ljubljana ali bližnje letališče-Antalya-Ljubljana ali bližnje letališče* s pristojbinami, čarterski let in redna linija
– 20 kg oddane in 7 kg ročne prtljage
– 7 x nočitev v hotelih oz. hotelskih resortih s 4* v dvoposteljni standardni sobi
– 7 x zajtrk
– prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
– slovenski/hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya
– organizacijo potovanja

 


Storitev

 

Doplačila

 • Paket kultura in večerje129,-EUR na osebo – priporočamo
  – 7 x večerja (samopostrežna oz. strežena)
  – ogledi z vstopninami: Myra, cerkev Sv. Nikolaja, Efez, Hierapolis
 • Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
  – Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR
 • Kekova s kosilom cca 55€ na osebo (izvedba izleta odvisna od vremena)Vožnja z ladjo do starodavnega potopljenega mesta Kekova, ki je nekoč bilo del celine. Zaradi močnega potresa se je velik del tega mesta potopil, preostali del mesta pa se je spremenil v otok, ki je danes eden najbolj slikovitih in znanih krajev v Turčiji. Občudovali boste še trdnjavo in vasico Kalekoy (Simena). Med plovbo si boste lahko ogledali veličastne zgodovinske starodavne spomenike, potopljene v morje, in uživali v slikoviti pokrajini.
 • vožnja z ladjico po dolini reke Dalyan z vključenim kosilom cca 50€ na osebo (izvedba izleta odvisna od vremena)Na tem poldnevnem izletu se bomo podali na spektakularno vožnjo skozi trstičje vzdolž privlačne delte reke Dalyan. Z ladjo se zapeljemo do plaže Iztuzu, imenovane tudi plaža želv, ki se nahaja na koncu lagune in je dostopna le z ladjo. Tam sledi postanek za sprehod in v primeru ugodnih vremenskih razmer, tudi za kopanje. Nato se vrnemo na obalo. Izvedba tega izleta je odvisna od vremenskih razmer.
 • vasica Sirince in hiša Device Marije z vključenim kosilom cca 60€ na oseboOgled Marijine hiše, ki velja za zadnji dom Marije. Ta kraj je zaslovel kot sveti romarski kraj, katerega so obiskali tudi zadnji trije poglavarji Rimskokatoliške cerkve. Zunaj hiše so trije vodnjaki, za   katere     verjamejo, da prinašajo zdravje, ljubezen in bogastvo. Tukaj si lahko ogledate tudi steno želja. Pot nadaljujete do majhne vasice Sirince, ki leži na hribih na približno 350 m nadmorske višine. Pred prvo svetovno vojno je bila vas naseljena pretežno z Grki. Prosti čas v slikoviti vasici in obisk vinske hiše z degustacijo lokalnih vin.
 • polet z balonom – starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev)
  Čarobno edinstvena pokrajina Pamukkal je tako edinstvena, da kar takšnega še niste videli. Povzpnite se na nadmorsko višino približno 1000 metrov za panoramski pogled na Pamukkale in njegove bele terase. Ne glede na to, kako dolgo nameravate ostati v Pamukkalah, je let z balonom edinstvena izkušnja, ki je ne smete zamuditi. Cena je odvisna od povpraševanja, izvedba pa od vremenskih razmer in razpoložljivih kapacitet. Več informacij na destinaciji.

*Opomba: minimalna starost je 5 let, cena pa je enaka kot za odraslo osebo.

 • ples dervišev cca 30€ na oseboOgled plesne predstave dervišev, ki z glasbo in plesom ustvarijo mistično stanje. Ko zaigra glasba, se začnejo vrteti in njihova dolga krila se napihnejo ter dajejo vtis, kot da lebdijo v zraku.
 • akvarij cca 40€ na oseboObiščite akvarij v Antalyi in občudujte čudovit podvodni svet. Atrakcijski center poleg 131 metrov dolgega in 3 metre visokega tunela ponuja še hišo tropskih plazilcev, 3D kino in muzej na temo snega.

 


Od 339 / osebo
Storitev: Hotel, Izlet, Letalo, Potovanje
Število dni: 8 dni
Termin: 16.09.2024

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje