ŠVICARSKE ALPE IN LEDENIŠKI VLAK

Švica


ODHOD: 15. avgust 2024 | 3 dni | avtobus, vlak

GLACIER EXPRESS – znameniti ledeniški vlak v švicarskih Alpah povezuje dve osrednji gorski središči: St. Moritz in Zermatt. Sedeminpolurna vožnja s panoramskim turističnim vlakom na ozkotirni železnici nas popelje preko 291 mostov in skozi 91 predorov. Najvišja točka proge je na višini 2033 m. Del proge je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine. 

Odhod avtobusa iz Maribora v sredo, 14. avgusta, ob 21. uri. Pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane, Fernetičev.
1. dan: Prestop v Italijo in potovanje preko Padske nižine, mimo Milana in jezera Maggiore proti Švici. Jutranji prihod v ŠVICO in vožnja preko prelaza Simplon (2005 m). Nadaljevanje do mesta BRIG in postanek ob znamenitem Stockalperjevem gradu. Nato v smeri Saas Fe do mesteca Taesch, parkiranje avtobusa in vožnja z vlakom do bližnjega ZERMATTA, ki velja za svetovno znani turistični visokogorski center (na višini 1616 m) pod Matterhornom. Izjemna panorama okoliških alpskih vrhov, sprehod po mestu in po želji možnost vožnje z vlakom na Gornergrat (3130 m) ali z gondolo na mali Matterhorn (3884 m). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Takojšnje vkrcanje na znameniti ledeniški vlak GLACIER EXPRESS (doplačilo ob rezervaciji). Potovanje z vlakom s stekleno panoramsko streho, ki omogoča boljši razgled na slikovito okolico. Vožnja s krajšimi postanki na relaciji Visp–Brig–Andermatt do Chura. Preprosto kosilo na vlaku. Nadaljevanje vožnje skozi posebej zanimiv predel Albula, kjer vlak zaradi premagovanja velikih višinskih razlik večkrat spiralno zavije, do ST. MORITZA, kjer je končna postaja. Sledi ogled turističnega središča in nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Nato vožnja v letoviški DAVOS, znan tudi po številnih mednarodnih srečanjih. Ogled, nato vožnja preko prelaza Often in prestop v Italijo na Južno Tirolsko. Sestop v dolino VINSCHGAU s postanki na zanimivejših mestih. Vožnja mimo Merana in Bolzana proti dolini Pustertall. Potovanje pod Dolomiti na Vzhodno Tirolsko. Vrnitev v Slovenijo preko Lienza in Spittala v poznih večernih urah. Povratek naprej do Ljubljane in nato še proti Celju in Mariboru.

CENA:     499 EUR pri najmanj 40 potnikih
                  545 EUR pri najmanj 30 potnikih


Cena vključuje

2 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vožnjo z železnico iz Taescha v Zermatt, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in tunelnine, vse oglede po programu,  vodenje in organizacijo.


Storitev

  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • krožno potovanje
  • naravne lepote
  • gore

Popusti

otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama), - 3 oseba v sobi na dod. ležišču = 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi.

Doplačila

  • za sobo 1/1 = 110 EUR,
  • za celodnevni izlet z alpskim panoramskim vlakom Glacier Express iz Zermatta v St. Moritz (vključeno preprosto kosilo) = 215 EUR (199 CHF) – rezervacija nujna ob prijavi,
  • za vzpon z vzpenjačo iz Zermatta na mali Matterhorn = cca. 110 CHF ali
  • z železnico iz Zermatta na Gornergrat = cca. 105 CHF (možno je eno ali drugo, plačilo na poti).

Od 499 / osebo
Storitev: Izlet
Število dni: 3 dni
Termin: 15.08.2024

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje