Tenerife in La Gomera 7 dni

Kanarski otoki


Tenerife in La Gomera 

Aktivne počitnice in čudeži narave – VODENO POTOVANJE

 

VODENO POTOVANJE NA TENERIFE IN OTOK LA GOMERA

Otok Tenerife ima naravnost božansko klimo vse leto. Paradižu večne pomladi kraljuje vulkan Teide, najvišji vrh Španije, od koder je kot na dlani spektakularen razgled na okoliške otoke. Peščene plaže, osamljene vasice, radodarna narava, kjer predvsem na severnem delu otoka občudujemo bujno vegetacijo z rekordnim številom endemitskih vrst. Pravi čudež pa boste doživeli z raziskovanjem bližnje “Kolumbove ljubice” – otoka Gomere, ki vas bo navdušil s pravo eksplozijo zelenja in hribov, kjer se domačini še vedno sporazumevaj v jeziku žvižgov. 

 • Udobno in direktno na posebnem letu iz Ljubljane *Covid garancija za varno prijavo.
 • Otoški kralj – Pico del Teide vas bo sprejel v vsem svojem razkošju.
 • Čudovita mesteca in vasi, kjer so doma “cortado”, “fresco” in odlična vina.
 • Raziskovanje “Kolumbove ljubice” La Gomere.
 • Zeleni pragozdovi lovorikovca in mogočnega resja vas bodo popeljali v čudežni svet narave.
 • Za aktivne tudi krajši pohodi.

 

Program 22. 05. – 28. 05. 2021

 1. DAN – SLOVENIJA – TENERIFE

nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana v dopoldanskih urah in polet s posebnim letalom na otok večne pomladi, Tenerife. Vožnja do hotela v Puerto de la Cruz in nastanitev. Prosto za prvo raziskovanje paradiža večne pomladi. Nočitev.

 1. DAN – KRALJ TEIDE – VULKANSKA MESEČEVA POKRAJINA – CHIO – GARACHIO – ICOD DE LOS VINOS

zajtrk, nočitev

Zjutraj nas čaka vožnja proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije, kralju – Picu del Teide. Po vijugastih, a kljub vsemu urejenih cestah, se bomo pripeljali do čudovite vulkanske pokrajine na 1200 m. Pod snežno kapo vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3.718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Lahko se odločite za vzpon z žičnico (obvezna najava in plačilo ob rezervaciji) do višine 3555, od koder bo magičen pogled na vulkansko pokrajino in v primeru lepega vremena na Kanarsko otočje. Tisti, ki se za vzpon ne boste odločili sprehodi po okolici, do vulkanskih formacij Roques del Garcia. Nadaljevali bomo po impresivni pokrajini.

V vasici Chio bomo napravili postanek in le malo kdo se bo odrekel domačim dobrotam, ki jih pripravljajo spretne roke naše gostiteljice (doplačilo). Nadaljevanje proti severu, v mestece Garachio, ki se ponaša z naravnim »jacuzzijem«, najboljšo malvazijo, po ozkih in barvitih ulicah pa odmeva mehka karibska španščina pomešana z vonjem »cortada« in svežega sira »fresca«. Zaključili bomo v Icod de Los Vinos, ki nam že v imenu naznanja nekaj kar je dragoceno.  Odločili se boste, kaj od tega vam bo najbolj pri srcu: mogočno zmajevo drevo, staro več kot 600 let, odlična vina ali slikovita arhitektura v strmi hrib potegnjenih uličic. Nočitev v hotelu.

 1. DAN – LA LAGUNA – SANTA CRUZ – CANDELARIA – LA GOMERA

zajtrk, nočitev

Zjutraj bomo obiskali nekdanje glavno mesto San Cristobal de La Laguno, nekoč glavno mesto, danes univerzitetno središče, kjer se mladostni stil uspešno spaja s čudovitimi starodavnimi palačami. Mesto je uvrščeno na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Najprej v Santa Cruz, prestolnico in največje mesto na otoku, ki kljub prvemu vtisu ogromnosti vseeno ohranja domačnost. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti ter se pomudili na  Španskem trgu in mestni tržnici.
V obmorskem mestecu Candelaria, si bomo ogledali cerkev, ki hrani kipec Črne Marije, zavetnice vseh Kanarskih otokov. Slovijo po ličnih kantinah, kjer ponujajo sveže ribe. Pozno popoldan se bomo zapeljali v Los Cristianos in približno urico plovbe na otok La Gomera. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 1. DAN – KOLUMBOVA LJUBICA IN EKSPLOZIJA ZELENJA IN HRIBOV

zajtrk, nočitev

Majhen, prvinski  in še vedno dokaj neraziskan otok slovi bo bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti. Kolumbova ljubica ga poimenujemo zato, ker je bil zadnje postajališče Krištofa Kolumba pred plovbo v Ameriko. Ogledali si boste del Nacionalnega parka de Garajonay, ki velja za zeleno srce La Gomere. Znašli se boste v atmosferi pragozdov zelenega lovorikovca in orjaškega resja. Do določene točke se bomo popeljali, del poti do vrha pa se boste sprehodili peš. Uživali boste v čudovitem razgledu na celoten otok, na sosednje otočje, od daleč boste pozdravili vrh El Teide. Kratek spust do  vasice Chipude, kjer bo čas za okrepčilo.  Za aktivne predlagamo dokaj strm spust v dolino Valle Gran Rey ali vožnja po ovinkastih cestah z avtobusom. Nekoč hipijevsko središče, je danes priljubljeno zbirališče za vse romantike čudovitih sončnih zahodov. Za nagrado se bomo vsi skupaj osvežili v morju. Vrnitev v hotel.

 1. DAN – ZELENA DOLINA HERMIGUA – AGULO – VALLEHERMOSI

zajtrk, nočitev

Zelena dolina Hermigua ima veliko pohodniških poti skozi gozdove lovorikovca, mi bomo izbrali eno krajših. Sledi obisk vasice Agulo, ki je obdana s čudovitimi gorami. Raziskali bomo čudovito dolino Vallehermoso, osupljive fotografije pa bomo posneli z vrha Roque Cano. Popoldanraziskovanje San Sebastiana s številnimi zgodovinskimi stavbami kot sta Grofovski stolp in La Casa del Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Nočitev.

 1. DAN – POČITNIŠKA POBARVANKA

zajtrk, nočitev

Del dneva namenjenega samostojnemu raziskovanju, sprehodom, plaži in sončenju ali še kakšnemu pohodu. Popoldan se bomo vkrcali na ladjo in vrnitev na Tenerife. Če je sever otoka poznan po bujni vegetaciji in odličnem vinu, je jug Tenerife predvsem počitniško središče raznolikih plaž. Postanek na Playa de la Americas. Sledi vožnja do hotela, nočitev.

 1. DAN – LA OROTAVA IN HEDONIZEM ZA SLOVO

zajtrk, nočitev

Naše potovanje bo zaokroženo. Ta dan bomo v sebi nahranili hedonista. Odpeljali se bomo do bližnje Orotave, ki slovi po odličnih vinskih kleteh. V preteklosti je v La Orotavi živelo veliko najbogatejših prebivalcev Tenerifov, njihov vpliv pa je razviden iz številnih čudovitih stavb. Posebnost so lepo izrezljani leseni balkoni in notranja dvorišča. Casa de los Balcones in Casa del Turista imata čudovita notranja dvorišča, ki so odprta za javnost. Na svoj račun boste prišli ljubitelji čudovitih vrtov, dobrega vina in odličnih lokalih specialitet.Težko se bo posloviti od obilja narave. Prevoz na letališče in polet s posebnim letalom v Slovenijo. Po sedmih dneh zaključek našega potovanja po otokih Tenerife in La Gomera.

 

*Za več informacij glede prehoda mej oz. stanja povezanega z boleznijo COVID – 19 si lahko pogledate na tej povezavi >>>


Cena vključuje

 • Povraten let s posebnim letalom  iz Ljubljane na Tenerifo  (TFN)
 • Letališke in varnostne pristojbine
 • Vsi navedeni prevozi in ogledi po programu
 • 6 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
 • Spremstvo in organizacijo potovanja
 • COVID GARANCIJO *

* COVID garancija vam zagotavlja, da v kolikor na kateri od destinacij pride do takšnega poslabšanja situacije, da potovanje zaradi tega ne bo izvedeno /prehod na rdeči seznam/ denar za vplačan aranžma povrnemo.

Doplačila

OBVEZNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • Pri manj kot 25 potnikov in minimalno 15 potnikov 90 €.
 • Program je vezan na posebno letalo, kjer je minimalno število prijavljenih na različnih programih in počitnicah 150 oseb. V primeru manjšega števila prijavljenih na posebnem letu iščemo alternativo na rednih linijah.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • Enoposteljna soba 179 € v hotelu 3*
 • Polpenzion 90€
 • Rezervacija in vzpenjača na plato El Teide približno 28€

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • Vstopnine v posamezne muzeje
 • Kosila in okrepčila na poti

Od 899 € / osebo
Storitev: Hotel
Število dni: 7 dni
Termin: 22. 05. 2021 - 28. 05. 2021

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Že od 450 € na osebo
Že od 450 EUR na osebo
Že od 425 € na osebo
Že od 376 EUR na osebo
Že od 585 EUR na osebo
Že od 40 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem