POTOVANJE PO KANARCIH 8 DNI

Kanarski otoki


VODENO POTOVANJE PO KANARCIH – 8 DNI

Gran Canaria , La Gomera, Tenerife, Fuerteventura

 

Pridite z nami na 8 dnevno vodeno potovanje po Kanarcih. Otok Tenerife ima naravnost božansko klimo vse leto. Paradižu večne pomladi kraljuje vulkan Teide, najvišji vrh Španije, od koder je kot na dlani spektakularen razgled na okoliške otoke. Peščene plaže, osamljene vasice, radodarna narava, kjer predvsem na severnem delu otoka občudujemo bujno vegetacijo z rekordnim številom endemitskih vrst. Pravi čudež pa boste doživeli z raziskovanjem bližnje “Kolumbove ljubice” – otoka La Gomere, ki vas bo navdušil s pravo eksplozijo zelenja in hribov, kjer se domačini še vedno sporazumevaj v jeziku žvižgov. Nadaljevali bomo na bogato Gran Canario, in izlet zaključili na božanskem otoku Fuerteventura.

 

Program:

27. 05. – 03. 06. 2021

24. 06. – 01. 07. 2021 – doplačilo 20 EUR/osebo

22. 07. – 29. 07. 2021

 

 1. DAN – SLOVENIJA – TENERIFE

Nočitev

Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču pri Benetkah ali bližnjem letališču (ob doplačilu možnost prevoza iz Slovenije) ter polet preko enega izmed evropskih letališč na otok večne pomladi, Tenerife. Vožnja do hotela in nastanitev.

 1. DAN – IZLET PO TENERIFI: PICO DEL TEIDE – VILAFLOR – PLAYA DE LAS AMERICAS

zajtrk, nočitev

Podali se bomo proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije – vulkanu Pico del Teide. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo in nas po vijugastih, a vseeno urejenih cestah, pripeljala do čudovite vulkanske pokrajine na 1200 m n.v. Pod krater snežne kape vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3.718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico. Po želji in ob doplačilu (priporočamo v primeru lepega jasnega vremena) se boste lahko povzpeli z žičnico na sam vrh vulkanskega stožca. V dolino se bomo vračali skozi slikovito vasico Vilaflor in preko Arone na Južni del Tenerife. Postanek na Playa de las Americas, najpomembnejšem turističnem letovišču na jugu otoka. Vrnitev v hotel.

 1. DAN – IZLET PO TENERIFI: CANDELARIA – SANTA CRUZ – PUERTO DE LA CRUZ

zajtrk, nočitev

Po zajtrku sledi celodnevni izlet po zahodnem delu otoku, na katerem si bomo ogledali: klife v Los Gigantes, spektakularni razgled na Garachico, Icod de los Vinos in “Zmajevo drevo”. Ogled Loro Parka – „Loro – parque“ (doplačilo), „sodobnega živalskega parka“ z velikim številom živali v sodobnem naravnem okolju je prav posebno doživetje. V parku nas bodo razveseljevali cesarski in drugi pingvini, delfini, tjuljni, morski psi, tropske ribice in papagaji … Ogledali si bomo čudovito razstavo orhidej in ostalih tropskih rastlin. Na povratku v hotel še postanek v vasici Candelaria.

 1. DAN – PO ŽELJI IZLET NA LA GOMERO

Zajtrk, nočitev

Po želji in za doplačilo celodnevni izlet na sosednji otok La Gomera. Vulkanski otok slovi bo bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti. Ogledali si bomo nacionalni park Parque Nacional de Garajonay, ki slovi po endemitskem gozdu Laurisilva. V La Degolladi de Peraza se bomo ustavili na eni izmed razglednih točk in opazovali vso lepoto otoka. Nadaljevanje poti do vasic Rosas in Agulo, kjer bo čas za kosilo. Povratek do San Sebastiana in ogled grofovskega stolpa Torre del Conde in La Case de Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Povratek na Tenerife.

 1. DAN – TENERIFE – GRAN CANARIA

Zajtrk, nočitev

Slovo od Tenerif in vožnja s trajektom na otok Gran Canaria. Po pristanku se bomo odpravili na raziskovanje otoka. Obiskali bomo južni del otoka, kjer je največ letovišč in ena od glavnih naravnih znamenitosti tega otoka: peščene sipine Maspalomas, ki se raztezajo neposredno ob morju. Kratek sprehod po Sahari podobnem predelu, nato pa obisk glavnega letovišča otoka, predela Playa del Ingles. Sledi vožnja do glavnega mesta Las Palmas, kjer se je ustavil Krištof Kolumb pred prvim potovanjem v Ameriko. V mestu stojijo tudi najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Nastanitev v hotelu in prosto za osvežitev. Zvečer po želji prvi obisk starega mestnega jedra, ki tako kot v vseh mestih po Španiji, najbolj zaživi ravno zvečer.

 1. DAN – GRAN CANARIA – FUERTEVENTURA

zajtrk, nočitev

Vožnja s trajektom na otok Fuerteventura, ki velja za drugega največjega med Kanari in najmanj poseljenega. Po pristanku se bomo odpravili na raziskovanje otoka, ki je znan predvsem po številnih čudovitih plažah in zalivih, mimo katerih se bomo popeljali do Corraleja. To je danes živahno letoviško središče, ki je zraslo iz nekdaj tradicionalne ribiške vasice. Glavna znamenitost je pas veličastnih peščenih sipin, ki na trenutke spominjajo na Saharo in velja za naravni rezervat. Na tradicionalni farmi bomo poskusili kozji sir in ostale tradicionalne izdelke ter nadaljevali v nekdanjo prestolnico, vasico Betancuria. Mirna vasica gnezdi na robu gorovja v notranjosti otoka. V neposredni bližini se nahaja zelena oaza in vas Pajara z zanimivo cerkvico iz 17. stoletja in zanimivim azteškim ornamentom na glavnem portalu. Obiskali bomo tudi farmo aloa vere.

 1. DAN – POČITNICE (OASSIS PARK)

zajtrk, nočitev

Počitniški dan lahko izkoristite za uživanje na plaži, lep sprehod ali športne aktivnosti po katerih je otok znan. Za doplačilo priporočamo ogled Oassis parka, kjer obiskovalci lahko uživajo v najbolj očarljivi flori in fauni. Zaljubili se boste v tropske in domače rastline, ki rastejo v našem čarobnem kotičku sveta. Plazilci, morski levi, ptičji plen in papagaji so glavne zvezde v najbolj zabavnih in izobraževalnih oddajah, ki jih tu spremljamo v živo. Posebnost parka je tudi Camel Sa-fari.

 1. DAN – FUERTEVENTURA – SLOVENIJA

zajtrk

Prosto do odhoda avtobusa na letališče in polet do enega bližnjih letališč. Ob doplačilu prevoz do Slovenije. Po osmih dneh zaključimo naše nepozabno potovanje po Kanarcih.


Cena vključuje

 • letalski prevoz po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*,
 • izlete in prevoze po programu,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Popusti

Otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • na posameznem avtobusu med 15 in 24 potniki 70 €
 • med 25 in 34 potniki 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • vzpon z žičnico na Pico del Teide 25€ vstopnina v Loro Park: 35 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 152 €,
 • prevoz na letališče 58 €,
 • polpenzion v hotelih 99 €,
 • izlet na Fuertaventuri: 49 €
 • izlet na La Gomero: 79 €.

Od 999 € / osebo
Storitev: Hotel
Število dni: 8 dni
Termin: 27. 05. 2021 - 03. 06. 2021

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Že od 450 € na osebo
Že od 450 EUR na osebo
Že od 425 € na osebo
Že od 376 EUR na osebo
Že od 585 EUR na osebo
Že od 40 € na osebo
© Copyright - Žniders turizem