SKUPINE CELINSKA GRČIJA

Grčija


ARANŽMA ZA SKUPINE CELINSKA GRČIJA

CELINSKA GRČIJA

DELFI-ATENE-PELOPONEZ

 

 

1.DAN: SLOVENIJA-ANCONA

Jutranja vožnja mimo Ljubljane proti Italjii do pristanišča Ancona. Sledi vkrcanje na ladjo ter nočna plovba proti Grčiji.

 

  1. DAN: PATRAS-DELFI

Dobro jutro v Patrasu v Grčiji. Sledi vožnja v smeri Delfov. Med cipresami in oljkami se skriva najpomembnejše antično preročišče. Apolonov tempelj, gledališče, stadion, gymnasium,… Izvedeli bomo kaj je tukaj počela Pitija in zakaj so k njej prihajali po nasvete največji vojskovodje… Nastanitev in večerja v hotelu. Sprehod po krasnem mestu in morda kozarec retsine v kateri od lokalnih tavern. Nočitev.

 

  1. DAN: DELFI-ATENE

Zajtrk in vožnja proti Atenam – grški prestolnici. Spoznali boste Akropolo s Partenonom, ki predstavlja najmogočnejši primerek dorskega templja, četrt Monastiraki, trg Syntagma s parlamentom, ki ga stražijo poznani “evzones, Dionizovo gledališče, odeon Heroda Atiškega, stebrišče Karietid, stari olimpijski stadion… Nastanitev v hotelu. Večerja v taverni na Plaki. Okoli nas polno trgovin, barov in idiličnih tavern izpred katerih odzvanja grška glasba. Naj vas ponoči spremlja ritem sirtakija, bouzukija, serbetike.  Nočitev v hotelu.

 

  1. DAN: ATENE-PELOPONEZ (Korintski prekop, Mikene, Epidaver )-PATRAS

Po zajtrku se odpravimo na celodnevno spoznavanje Peloponeza. Veličasten Korintski prekop; starodavne Mikene, ki so že l. 1.600 pr.n.št. predstavljale najmočnejše grško kraljestvo (Levja vrata, Kiklopski zidovi, Agememnonova grobnica); Epidavrus, ki je bolj poznan po neverjetno akustičnem gledališču, kot po zdravilnem centru s svetiščem Asclepiusa, boga zdravilstva. V kolikor nam bo čas dopuščal, se bomo ustavimo še v  Nafplionu. Večerno vkrcanje na ladjo in nočna plovba proti Italiji.

 

  1. DAN: ANCONA-SAN MARINO-SLOVENIJA

Plovba po Jadranu in popoldanski prihod v Ancono. Skok do ene najmanjših republik na svetu – San Marina. Sprehodili se bomo do Piazza della Liberta ter spoznali kdo je bil Sv. Marin… Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, povratno trajektno vozovnico – palubni potnik ( doplačilo po želji za kabino ), pristaniške pristojbine, 2 x polpenzion v hotelih 3*** v dvoposteljnih sobah, oglede zunanjosti po programu, ogled Delfov, Aten, Epidaurusa, Miken, Nafpliona, Korintskega prekopa z lokalnim vodnikom, odlično vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov

 

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje