ČRNA GORA 3 DNI AVIO

Črna Gora, Kotor


ARANŽMA ZA SKUPINE, ČRNA GORA

ČRNA GORA

  1. DAN: SLOVENIJA-DUBROVNIK-BUDVA

Jutranji odhod iz dogovorjenega mesta. Vožnja do letališča v Zagrebu, od koder bomo poleteli proti Dubrovniku. Po pristanku vožnja do mesta Dubrovnik. Sprehodili se bomo po Stradunu. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber, cerkev Sv. Vlahe, renesančna cerkev Sv. Spasa, romansko-gotski frančiškanski samostan z lekarno iz leta 1317. Knežev dvor, palača Sponza, mestni zvonik, katedrala. Pot nadaljujemo proti črnogorski obali do Budve. Nastanitev  v hotelu. Večerja in nočitev.

  1. DAN: ČRNOGORSKA TURA

Zajtrk v hotelu. Spoznali bomo drugačno podobo čudežne dežele in njene obale. Videli bomo veličastni fjord Boke Kotorske in spoznali tudi Kotor – mesto pod zaščito UNESCA. Več kot 4 km dolgo mestno obzidje skriva za seboj urejeno, ponosno mesto. Mestna vrata, pravoslavna cerkev. Sledi vožnja na Lovčen, kjer si bomo ogledali mavzolej črnogorskega pesnika in vladike Petra II. Petrovića Njegoša. Ob povratku nas bodo pričakovali v vasici Njeguši, kjer nam bodo pripravili degustacijo odličnega pršuta in sira ter domačega vina. Pot nadaljujemo do stare črnogorske prestolnice Cetinje. Ogled Njegoševega muzeja, kjer spoznamo življenje dinastije Petrovićev v nepredvidljivih razsežnostih male, a zelo pomembne državice. Zvečer povratek mimo Svetega Štefana v Budvo, večerja in nočitev.

3.DAN: BUDVA-DUBROVNIK-ZAGREB-SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu prosto za samostojno odkrivanje Budve. Morda se boste iz Budve z ladjico odpravili tudi na otok Sv. Nikole, ki ga domačini popularno imenujejo Hawai, se okopali v čistem morju…Popoldne vožnja do Dubrovnika, od koder bomo poleteli proti Zagrebu. Sledi še avtobusna vožnja do doma, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

CENA ZAJEMA: avtobusne prevoze, povratni letalski prevoz na relaciji Zagreb-Dubrovnik-Zagreb, 2 x polpenzion v hotelu 3*** v Budvi, izlete in oglede po programu, degustacijo pršuta in vina v Njeguših,  vodenje v slovenskem jeziku in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje potnikov in ddv

 

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje