KRK IN GOLI OTOK

Hrvaška, Krk


ARANŽMA ZA SKUPINE KRK IN GOLI OTOK, HRVAŠKA

IZ KRKA NA GOLI OTOK

 1. dan

Vožnja po Sloveniji do Ilirske Bistrice, mimo Reke do otoka Krka. Po prihodu na obalo mesta Krk se bomo vkrcali na turistično ladjo in se popeljali na celodnevni izlet po kvarnerskih otokih. Odhod ob pozdravu kapitana in pozdravni zdravljici ter malici (girice). Pluli bomo mimo obale Stare Baške in otoka Sveti Grgur. Na tem otoku so strme stene, visoke tudi do 100 m. Na vrhovih sten so bunkerji zgrajeni v letih 1952-1970. Zgradili so jih politični zaporniki. Obhodili bomo otok in zapore v spremstvu lokalnega vodnika, bivšega političnega zapornika. Ogledali si bomo celice, delavnice, kjer so delali kruh, ploščice in pohištvo. Po 2,5 urnem ogledu bomo po kosilu pripluli na otok Grgur. Tam si bomo ogledali ženski politični zapor. V bližini se še nahaja neposeljeni otok Galun – otok galebov. V primeru toplega vremena se bomo kopali na eni izmed rajskih plaž. Sledi plovba do mesta Krk, nastanitev v hotelu v enem izmed letoviških krajev, večerja. Nočitev.

  1. dan

Zajtrk. Dopoldan si bomo v spremstvu lokalnega vodnika ogledali mestne znamenitosti mesta Krk. Nekaj prostega časa bomo namenili za sprehod po mestni promenadi. Prosti čas za kopanje ali za sprehode po mestni promenadi!  Vožnja do slikovitega mesta Vrbnik, kjer bomo v prijetni konobi imeli pokušino vin, sira in pršuta, ter kosilo. Sledi povratek proti Sloveniji. V izhodiščni kraj bomo prispeli predvidoma do 21.00 ure.

                                 

Cena zajema:

  • avtobusni prevoz, 1x polpenzion v hotelu***, sobe 1/2
  • izlet z ladjo na kvarnerske otoke, malica ( girice in kruh) in kosilo ( ribji ali mesni menu) pijača dobrodošlica, 0,5 l vina, piva ali brezalkoholne pijače
  • oglede po programu
  • kosilo dobrot v konobi ( ogled film, degustacija 3 vin, rakije, pršuta in sira, ter kosilo)
  • osnovno nezgodno zavarovanje, turistično spremstvo in organizacijo izleta.

 

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Že od 1089 EUR na osebo
Že od 1035 EUR na osebo
Že od 62 EUR na osebo
Že od 179 € na osebo
Že od 249 € na osebo