BOROMEJSKI OTOKI

Italija, Milano, Boromejski otoki


ARANŽMA ZA SKUPINE BOROMEJSKI OTOKI, ITALIJA

  1. dan : SLOVENIJA – BERGAMO – STRESA

Zgodnji jutranji odhod iz Maribora, ter vožnja mimo Ljubljane, Sežane in naprej po Italiji do Bergama. Bergamo je pravi mali biser, razdeljen na stari in novi del mesta. Novi del mesta – Citta Bassa krasijo izložbe ekskluzivnih butikov, s katerih se svetlikajo imena najbolj znanih modnih oblikovalcev. Stari del mesta ali Citta Alta je skrit za obzidjem na hribu. Z vzpenjačo se bomo popeljali do le-tega in najprej uživali ob razgledu na Bergamo Bassa ter del Lombardije. Ogledali si bomo mestno jedro s stolnico, kapelo Colleoni in Piazza Vecchio. Stari trg obdajajo srednjeveške palače in galerije, pred knjižnico Angelo Mai posedajo mladi in povsod so prisotni mamljivi vonji iz bližnjih kavarn, slaščičarn in picerij. Privoščite si italijansko kavo, slasten »Gelatto« ali košček pizze. Pozno popoldan se bomo napotili proti jezeru Maggiore. Obale jezera krasijo majhna mesta, s posebnim vzdušjem na ulicah obdanih s stavbami vseh barv, razkošne vile, bogati vrtovi ter veličastni hoteli najvišje kategorije. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

  1. dan : BOROMEJSKI OTOKI – SLOVENIJA

Zajtrk. Tisti, ki zgodaj vstanete, lahko izkoristite čas za idiličen jutranji sprehod. Nad jezerom se dvigajo mogočni vrhovi italijansko-švicarskih Alp, med tem ko je celotna okolica jezera obdana z bujno mediteransko vegetacijo. Sledi izlet na Boromejske otoke. Z ladjico se bomo popeljali do treh Boromejskih otokov: Isola Madre, Isola Bella in Isola dei Pescatori. Na otoku Isola Madre se bomo sprehodili po palači družine Borromeo, kjer še vedno stojijo izvirni portreti, velikanske postelje in drugo pohištvo. Občudovali bomo botanične vrtove, ki so resnična eksplozija barv. Tukaj najdemo različno sredozemsko rastje, kamelije, hibiskus, bambus, najrazličnejše rože ter okrasna drevesa. Na otoku Isola Bella se nahaja še ena palača s čudovitimi sobanami in nepozabnimi vrtovi, kjer pavi ponosno razkazujejo svoje perje med cvetovi najrazličnejših oblik in barv. Med cvetnimi terasami stojijo kipi članov družine Borromeo, za vedno zagledani v obzorje. Za konec bomo obiskali še Isola dei Pescatori, otok ribičev in turizma. Otok obkroža promenada z veliko izbiro restavracij, šarmantnih gostiln in trgovinic s spominki. Nekaj prostega časa do odhoda ladjice. Popoldne vožnja proti Sloveniji. V izhodiščne kraje bomo prispeli v nočnih urah.

Cena zajema :

 

  • Avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu *** v dvoposteljnih sobi, vožnjo z vzpenjačo v Bergamu, vožnjo z ladjo na Boromejske otoke, vstopnino za otoke Bella in Madre,  osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, turistično spremstvo in organizacijo izleta

 

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje