RIM POMPEJI NEAPELJ

Italija, Rim, Vatikan


ARANŽMA ZA SKUPINE RIM POMPEJI NEAPELJ, ITALIJA

 

RIM – POMPEJI – VEZUV – NEAPELJ

1.dan: SLOVENIJA – ITALIJA

Zbor potnikov izpred dogovorjenega mesta. Ob 20.00 uri se bomo odpeljali na pot z vmesnimi postanki po avtocesti mimo Benetk, Bologne in Firenc proti Rimu. Nočna vožnja, ogled kakega filma in počitek.

  1. dan: RIM

Jutranji prihod v Rim, pred tem postanek za osvežitev na avtocestnem postajališču, nato pa gremo na ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti mesta. Najprej gremo na obisk trga Sv. Petra s prelepimi kolonadami in cerkvijo sv. Petra. To je del najmanjše države na svetu – Vatikana. Povzpeli se bomo na kupolo sv. Petra, od koder je prelep panoramski  pogled na mesto Rim. Ogled Vatikana bomo zaključili z obiskom Vatikanskih muzejev, ki s svojimi 1400 sobami sestavljajo pomemben muzejski sklop. Zapustili bomo Vatikan ter se mimo Angelskega grada podali v središče mesta Rima do znanih Španskih stopnic in cerkve sv. Trojice. Popoldne se z metrojem odpeljemo do avtobusnega postajališča. Vožnja do izbranega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

  1. dan: RIM – POMPEJI – VEZUV – NEAPELJ

Po zgodnjem zajtrku gremo na ogled enega izmed najbolje ohranjenih arheoloških najdišč v Italiji do Pompejev, mesta, ki je bilo davno nazaj, ob izbruhu bližnjega ognjenika, popolnoma uničeno in prekrito s pepelom. Danes je tukaj urejen eden najzanimivejših arheoloških parkov na svetu. Sprehodili se bomo po ulicah naselja, si ogledali ohranjene notranje fasade, terme, stadion, palače… Prosto za kosilo. Nadaljevanje vožnje do vulkana Vezuv, peš se bomo odpravili do kraterskega roba od koder je prekrasen pogled na Neapeljski zaliv z Neapljem, Pompeji, otokoma Capri in Ischio. Po tem lepem doživetju gremo proti Neaplju, prestolnici dežele Campanie, ki vas bo navdušila. V poznih popoldanskih urah povratek v naš hotel, večerja in nočitev.

  1. dan: RIM – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu se odpravimo do Kalistovih katakomb, ki se nahajajo na Via Appia Antica. Katakombe so starokrščanska podzemeljska pokopališča.  Po ogledu se odpravimo v center Rima, kjer nadaljujemo z ogledi kulturno zgodovinskih znamenitosti. Najprej nas čaka rimska veličastna antika in spomeniki preteklosti, kot so Kolosej, Kapitol in cesarski forum. Vmes si bomo še ogledali cerkev sv. Petra v vezeh, kjer se nahaja Michelangelov kip Mojzesa. V zgodnjih popoldanskih urah bomo obiskali še Beneški trg, prelep vodnjak Trevi, kamor vržete kovanec in si zaželite kaj lepega, trg Navona z vodnjakom Štirih rek, znameniti Panteon z največjo prosto stoječo kupolo. Z metrojem se bomo odpeljali do avtobusnega postajališča. Sledi  vožnja po avtocesti proti severu z vmesnimi postanki, mimo Firenc, Bologne in Benetk proti domu, kamor bomo prispeli  v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Cena vključuje:

– prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vstopne takse v mesta, 2 x polpenzion v hotelu  3* v dvoposteljnih sobah, 2 vozovnici za metro v Rimu, vstopnina v Vatikanske muzeje,  vstopnina v Pompeje, vstopnina v Kalistove katakombe, lokalni vodnik v Pompejih, vodenje vodnika, stroške organizacije potovanja,nezgodno zavarovanje potnikov

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje