TARTUFI, ISTRA IN ROVINJ

Hrvaška, Rovinj


ARANŽMA ZA SKUPINE ROVINJ , HRVAŠKA

 

  1. DAN: SLOVENIJA – LIVADE – MOTOVUN – GROŽNJAN – ROVINJ

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja do kraja Livade. Postregli nam bodo znamenite fuže s črnimi tartufi. Sledi obisk Motovuna, mesta, ki dominira nad dolino reke Mirne. Pot nas nato odpelje v Grožnjan – danes poznan kot »mesto umetnikov«. Številne zapuščene hiše so preuredili v slikarske ateljeje, galerije in druge objekte namenjene kulturni dejavnosti. Tako se v Grožnjaju nahaja dvajset galerij in umetniških ateljejev ter poletna mednarodna filmska šola Sledi vožnja do obale. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

  1. DAN: ROVINJ – SLOVENIJA

Zajtrk in prosto dopoldne. Popoldan si bomo ogledali pisani Rovinj. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po starem delu mesta. Ozek prostor je narekoval gradnjo ozkih ulic in majhnih trgov.   Posebnost sta dve mestni jedri in značilno grajeni dimniki, cerkev Sv. Evfemije, akvarij, mestna palača, obzidje… Zaradi teh znamenitostih je bil stari del mesta leta 1963 razglašen za kulturni spomenik. Nekaj prostega časa za odkrivanje mesta. Pozno popoldne vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

 

CENA zajema : avtobusni prevoz, 1 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,  malico v Livadah, povratno vozovnico z lokalnim avtobusom do starega mestnega jedra Motovuna, ogled Rovinja z lokalnim vodnikom, vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje potnikov

 

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje