ČRNA GORA 6 DNI

Črna Gora, Skadarsko jezero


ARANŽMA ZA SKUPINE SKADARSKO JEZERO, ČRNA GORA

SARAJEVO, DRVENGRAD, ŠARGANSKA OSMICA, ZLATIBOR, NACIONALNI PARK DURMITOR, BUDVA, KOTOR, CETINJE, SKADARSK0 JEZERO

 

  1. DAN: MARIBOR – JAJCE – SARAJEVO

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta. Smer Zagreb in naprej proti Bosni. Postanek lahko naredimo v Travniku, kjer se je rodil nobelovec (most na Drini) Ivo Andrič ali v Jajcu-malo, a zgodovinsko zelo pomembno srednjebosansko mestece leži ob rekah Pliva in Vrbas. Jajce je bilo prestolnica srednjeveške bosanske države. V času turške nadvlade postavijo Sahat kulo, Musafishano, Džamijo Esme V zgodovini pa je Jajce zaslovelo zaradi drugega zasedanja AVNOJ-a.  Vožnja do Sarajeva. Popoldanski ogled bosanske prestolnice, ki je skozi stoletja doživela bogato in burno zgodovino. Mestna hiša, Univerza in njena knjižnica iz 19. stoletja, ki je bila nekoč mestna hiša, Gazi Husrev – begova džamija iz 16. stoletja, Careva džamija s kupolasto streho in arkadnim dvoriščem, ter popolnoma drug svet – stara pravoslavna cerkev. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

  1. DAN: SARAJEVO –– DRVENGRAD – ŠARGANSKA OSMICA – ZLATIBOR

Zajtrk. Vožnja do Višegrada na reki Drini, kjer bomo naredili kratek postanek s pogledom na svetovno znan most na Drini iz 16 st., ki je navdušil nobelovca Iva Andriča, avtorja romana Most na Drini. Vožnja do Srbije in Mokre gore. Podali se bomo na bližnji hrib Mečavnik, kjer je Emir Kusturica postavil »Etno selo »Drvengrad«, ki ga bomo obiskali. Vožnja do Mokre gore. Tukaj se vkrcamo na nostalgični vlak na postaji »Čiro«. Pričakuje nas Šarganska osmica – ozkotirna proga, ki pelje preko hriba Šargan je  dolga okoli 15 km (22 tunelov, 5 mostov, višinska razlika 300 m) in je tako strma ter zavita, da naredi osmico, od tod tudi ime. Vožnja do planine Zlatibor, ki je turistično najbolj obiskana točka v Srbiji. Nastanitev v hotelu. Večerja.

  1. DAN: ZLATIBOR – NACIONALNI PARK DURMITOR – BUDVA

Po zajtrku vožnja proti Črni Gori in nacionalnemu parku Durmitor. Pričakuje nas krasna narava nacionalnega parka. Postanek v Žabljaku. Blizu mesta je čudovito Črno jezero –  1.442 m nad morjem ležita malo in veliko ledeniško jezero, ki sta, zaradi svoje globine skoraj črne barve, zato tudi nosita takšno ime. Okoli jezera, ki ga obdaja čudovita narava, je speljana pot, ki jo bomo prehodili v spremstvu lokalnih vodnikov. Vožnja do črnogorske obale – Budve. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

  1. DAN: BUDVA – KOTOR – BUDVA

Po zajtrku se bomo popeljali do fjorda Boke Kotorske in mesta Kotor. Voden ogled mesta. Katedrala Sv. Trifuna, mestna vrata, s patino prevlečena mestna arhitektura. Danes pa pred mestom stoje tudi največje križarke, ki pripeljejo tisoče turistov na obisk mesta, ki se skriva za 4,5 km dolgim mestnim obzidjem, zgrajenim v času Beneške republike. Vrnitev v Budvo. Popoldanski ogled Budve. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

  1. DAN: BUDVA – CETINJE –SKADARSKO JEZERO– SVETI ŠTEFAN

Zajtrk v hotelu. Najprej vožnja do stare črnogorske prestolnice Cetinje. Izvedeli boste, da je bil v Cetinju leta 1.493 tiskan Cetinjski oktok, prva knjiga tiskana v slovanskem jeziku. Obiskali bomo izredno zanimiv muzej kralja Nikole. Prvotni namen objekta je bil nastanitev vdove in hčerke kneza Danila. Kasneje pa se je v hišo preselila vladarska družina. Sledi vožnja do do Skadarskega jezera. Največjega jezera na Balkanu. 2/3 ga pripada Črni gori, 1/3 pa Albaniji. Na albanski strani jezera je največje mesto Skadar, po katerem je jezero dobilo ime. Jezero je proglašeno za nacionalni park. Z ladjico se bomo popeljali po največjem balkanskem jezeru. Ob povratku se bomo ustavili še na razgledni točki nad otokom Sv. Štefan. Vrnitev v hotel, večerja. Nočitev.

  1. DAN: BUDVA – DUBROVNIK – MARIBOR

Zajtrk. Vožnja do Dubrovnika. V spremstvu obveznega lokalnega vodnika se bomo sprehodili po Stradunu. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber, cerkev Sv. Vlahe, renesančna cerkev Sv. Spasa, romansko-gotski frančiškanski samostan z lekarno iz leta 1317. Knežev dvor, palača Sponza, mestni zvonik, katedrala. Popoldne vožnja proti  Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

 

Od / osebo
Število dni:
Termin:

Potrebujete več informacij?

Pošljite povpraševanje

Oglejte si tudi tole!

Že od 1089 EUR na osebo
Že od 1035 EUR na osebo
Že od 62 EUR na osebo
Že od 179 € na osebo
Že od 249 € na osebo